Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Počas razie NAKA zadržali aj súčasných policajtov. Dvoch z nich prepustili bez obvinenia
Zdielať na

Počas razie NAKA zadržali aj súčasných policajtov. Dvoch z nich prepustili bez obvinenia

Zdroj: Facebook - Polícia slovenskej republiky

BRATISLAVA / Počas razie NAKA vo štvrtok 17. augusta sa podarilo zadržať dvoch bývalých členov tímu Oblúk z Úradu inšpekčnej služby, ktorí sú v súčasnosti policajti. Na výsluchu skončili Jozef Khandl a Michal Vyšváder. Popoludní ich prepustili bez obvinenia. Obaja boli zadržaní ako podozrivé osoby počas razie Národnej kriminálnej agentúry v SIS a NBÚ.

​Podľa informácií TV JOJ ráno NAKA zasahovala aj v priestoroch Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Malackách. Zadržala vyšetrovateľa Michala Vyšvádera a prehľadávali jeho odparkované auto, ktoré ml v areáli ORPZ. Previezli ho do Bratislavy a následne mal byť prevezený do Žiliny. Medzi zadržanými bol aj vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Jozef Khandl. "Musím povedať, že ma to šokovalo a považujem to za úplne absurdné, keďže cca pred mesiacom sa klient mal zúčastniť polygrafického testovania. Vo veci okolností, ktoré boli predmetom jeho zadržania. Myslíme si, že prešiel predmetným vyšetrením," uviedol obhajca Jozefa Khandla Marián Bošanský. 

​Policajti z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vo štvrtok 17. augusta od skorých ranných hodín zasahovali v Slovenskej informačnej službe (SIS) a v Národnom bezpečnostnom úrade (NBÚ). Policajti hľadali šéfa SIS Michala Aláča u neho doma a aj bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Ako prvý prišiel s informáciou portál Pluska, podľa ktorého malo dnes ráno komando kukláčov prísť k riaditeľovi tajnej služby Michalovi Aláčovi domov. Tam sa ale nenachádzal. Portál informoval, že prehľadávali aj priestory budovy SIS a NBÚ. Podľa zatiaľ dostupných informácií malo dôjsť k zadržaniu viacerých osôb skupiny Oblúk, ktorá sa zaoberala vyšetrovaním možnej trestnej činnosti členov elitného tímu NAKA, konkrétne okolo vyšetrovateľov Jána Čurillu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy