Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Koniec rizikového zápasu Spartak - Slovan: Poznáme víťaza Slovenského pohára
Zdielať na

Koniec rizikového zápasu Spartak - Slovan: Poznáme víťaza Slovenského pohára

TRNAVA / Ďalšie policajné manévre pre futbalový zápas. Na trnavskom štadióne sa vo finále Slovenského pohára proti sebe postavili dva kluby, medzi ktorými už celé roky panuje napätie. Slovan a Spartak. Polícia stretnutie vyhodnotila ako rizikové.

Futbalisti Spartaka Trnava sa môžu tešiť z druhého triumfu v súťaži za sebou. Vo finále zdolali Slovan Bratislava 3:1 po predĺžení.

​Svojej povesti neostali fanúšikovia nič dlžní ani tentokrát. Na tribúnach zapálili dymovnice, a tak v druhom polčase museli organizátori pre množstvo dymu zápas prerušiť. Po pár minútach zápas pokračoval.

V pondelok 1. mája sa v Trnave hralo finále Slovenského pohára. Zápas medzi Slovanom a Trnavou polícia pravidelne vyhodnocuje ako rizikový najmä pre správanie sa fanúšikov oboch tímov. Do Trnavy z Bratislavy vypravili špeciálny vlak, ktorý priviezol fanúšikov Slovana. Na príchod vlaku s fanúšikmi ŠK Slovan čakali desiatky policajtov. Od momentu, ako fanúšikovia vystúpili z vlaku, dominovala atmosfére zakázaná pyrotechnika - dymovnice a delobuchy. Nechýbali ani vulgarizmy či kukly. Z bezpečnostného hľadiska obmedzili počas zápasu aj predaj alkoholu.

Na zápas sa predalo viac ako 14 tisíc lístkov. Do niektorých sektorov z bezpečnostných dôvodov vstupenky nepredávali, aby mohla byť vytvorená bezpečnostná zóna medzi jednotlivými tábormi.

Futbalisti FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava nastúpili na finálový zápas Slovnaft Cupu 2022/2023 v týchto zostavách:

Trnava: Vantruba - Koštrna, Štetina, Kóša, Twardzik - Savvidis - Daniel, Procházka, Bukata, Ofori - Taiwo
Slovan: Trnovský - Medveděv, Kašia, De Marco, Pauschek - Kucka, Kankava, Čakvetadze - Green, Čavrič, Zuberu

Oba tímy sa stretnú druhýkrát v priebehu troch dní. V piatok nastúpili proti sebe na Tehelnom poli v zápase 7. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy. Slovan zvíťazil 1:0 po góle Aleksandara Čavriča z jedenástky, no hostia hrali v improvizovanej zostave a šetrili sily na pondelok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy