Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Šéfkuchár Massimo varil pre TV JOJ: Špargľa vládne jarným receptom
Zdielať na

Šéfkuchár Massimo varil pre TV JOJ: Špargľa vládne jarným receptom

BRATISLAVA / Jar so sebou prináša aj nový impulz do našich životov. Mnohí si napríklad dáme predsavzatie, že je už čas začať vonku športovať a zdravšie sa stravovať. Na čo je vhodná aj výborná sezónna zelenina - špargľa. Pre TV JOJ varil výborný šéfkuchár Massimo.

Upraviť náš životný štýl odporúča aj odborníčka. "Keď máme odľahčenú stravu, tak celkovo sa cítime lepšie, vitálnejšie. Špargľa obsahuje veľké množstvo vody. Samozrejme, aj nás nasýti, aj má málo kalórií," vysvetlila Gabriela Stoklasová, trénerka a výživová poradkyňa.

Cestoviny s krevetami a špargľovým krémom

Najskôr treba obvariť špargľu na osem až desať minút. Šípka je nad vodou a varíme len jej trup. Následne ju treba rozmixovať, aby z nej vznikol krém. Pridáme do nej len olivový olej.

Ďalším krokom je čistenie kreviet. Skelet krevety nevyhadzujeme. Uvarí sa z neho vývar, ktorým sa jedlo vo fáze dusenia podlieva. Dôležité sú aj ich hlavy.

Cestoviny sa varia 12 minút. Dávame ich až do vrelej vody a vtedy aj solíme.

Kým sa cestoviny varia, nakrájané krevety orestujeme na mierne vyhriatej panvici, kde je len olej a maslo. Nezabúdame ani na hlavy. Následne ich vyberieme a na panvicu dáme cestoviny. Tie podlejeme krevetím vývarom a primiešame špargľový krém. Môžeme priliať aj víno. Dochutíme korením.

Na záver ešte pridáme soľ, olivový olej a podľa chuti aj čili. A môžeme servírovať.

Kompletný recept nájdete vo videu. 

Zuppa di pomodoro - veľmi rýchla a zdravá polievka

Budete potrebovať čerstvé paradajky bez šupy, olej, chlieb, soľ, korenie, smotanu a cesnak s cibuľou. Tie ako prvé nakrájame a orestujeme. Pridáme paradajky a necháme variť 10 až 15 minút. Solíme až na koniec. Medzitým si orestujeme nakrájaný chlieb. V závere polievku do hladka rozmixujeme. Na úplný koniec pridáme ešte smotanu a dochutíme.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy