Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
VIDEO: Výtržnosti, bitky i zranenia. Aj takto vyzeral zápas medzi Slovanom a Spartakom
Zdielať na

VIDEO: Výtržnosti, bitky i zranenia. Aj takto vyzeral zápas medzi Slovanom a Spartakom

BRATISLAVA / Škody na majetkoch, zranenia a k tomu bezpečnostné opatrenia, ktoré pre pár výtržníkov, ktorí sa nezmestia do kože, musíme zaplatiť my všetci. To je výsledok futbalového zápasu zo 4. marca v Bratislave medzi Slovanom a Spartakom.

Už od začiatku sa zopár jedincov nezmestilo do kože

Zlom nastal ku koncu zápasu, keď pravdepodobne niektorí trnavskí fanúšikovia nezvládali prehru ich klubu. Zapaľovali zakázanú pyrotechniku a neskôr strhli časť ochrannej siete. Ťažkoodenci museli zakročiť v sektore D pre hostí. Poniektorí fanúšikovia vôbec nerešpektovali policajtov. Dokonca niektorí z nich na policajtov aj zaútočili. Jednému zobrali prilbu, ďalšieho zhodili zo schodov a tak to pokračovalo ešte niekoľko minút. Tí, ktorí nerešpektovali policajtov a dokonca ich začali aj strkať, kopať s výkrikmi "zabi ho", sa dopustili útoku na verejného činiteľa. V prípade preukázania viny im môže hroziť väzenie na 3 až 8 rokov.

Po bitke v hľadisku zostali zranení

Či boli medzi nimi aj policajti nevieme. KR PZ v Bratislave štábu TV JOJ na túto otázku neodpovedalo. "Na pomoc zraneným sme vyslali až tri posádky záchrannej zdravotnej služby. Tie ošetrili spolu štyroch zranených. Utrpeli najmä úrazy hlavy. Po ošetrení ich transportovali do nemocníc," uviedla hovorkyňa ZZS, Alena Krčová.

Po zápase sa na sociálnych sieťach objavovali správy, že jedného z fanúšikov museli resuscitovať. Túto informáciu TV JOJ záchranári nepotvrdili. Rovnako nie ja ani pravda, že po útoku jeden z fanúšikov zomrel. KR PZ v Bratislave neodpovedalo ani na otázky, koľko ľudí bolo v spojitosti s útokom na verejného činiteľa zadržaných, koľko obvinených, alebo či niektorí z nich strávili čas v policajnej cele. Odpovedalo len na jednu veľmi stručnú a to, že vyšetrovateľ začal v súvislosti s uvedenou udalosťou trestné stíhanie vo veci zločinu útoku na verejného činiteľa. No nekonkretizovali, koľkých osôb sa to týka. 


Bezproblémový nebol ani odchod niektorých trnavských fanúšikov

Prehra ich pravdepodobne mrzela a tak si museli niekde vybiť zlosť. "Sobotňajší prevoz fanúšikov zo štadióna, na štadión sa nezaobišiel bez vandalizmu. Výtržníci poškodili sklenené výplne dverí, takisto aj sklenenú výplň okna na autobuse, ale aj interiér vozidiel napríklad sedadlá," uviedol Martin Chlebovec, hovorca DPB. Tieto prípady rieši dopravný podnik v súčinnosti s políciou. Páchateľov pomáha odhaliť aj kamerový systém v autobusoch. Odhadovaná výška škôd je približne 2700 eur. Ale následky vyčíňania vandalov, pocítia v najbližších dňoch asi aj cestujúci. "Treba ale povedať, že na čas odstránenia týchto nezmyselných škôd sme prišli o ďalšie kĺbové vozidlá, ktoré teraz skončia v dielňach, namiesto toho, aby slúžili cestujúcim na pravidelných linkách," dodal hovorca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy