Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šokujúci prípad: Len 2-ročné dievčatko malo podľa polície v tele pervitín
Zdielať na

Šokujúci prípad: Len 2-ročné dievčatko malo podľa polície v tele pervitín

BREZNO / Šokujúci prípad na Horehroní – polícia preveruje okolnosti, za ktorých sa malé dieťa intoxikovalo pervitínom. 2-ročné dievčatko z Brezna je hospitalizované v detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. Údajne sa to odohralo v rodinnom dome, kde žije s rodičmi a súrodencami.

Ležala v izbe a na nič nereagovala – v takomto stave našli dievčatko záchranári. Do domu v Brezne ich volala matka dvojročného dieťaťa. "Na detské oddelenie nemocnice v Brezne bolo dovozené 2-ročné dieťa vo vážnom stave," informoval hlavný záchranár nemocnice Brezno Tomáš Mydlo.

Záchranári spočiatku netušili, čo presne dieťatku je

Mali podozrenie na epileptický záchvat. Stav bol natoľko vážny, že ho museli previezť do detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici. Odbery potvrdili to, čomu je ťažké uveriť, dieťa bolo pod vplyvom drog. "Na kliniku sme prijali dieťa s poruchou vedomia. V rámci štandardného posudku bolo vykonané toxikologické vyšetrenie, ktoré ukázalo podozrenie na intoxikáciu psychotropnými látkami," informovala Jana Petríková, hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici. 

Lekári informovali políciu, ktorá začala prípad preverovať. "Môžem potvrdiť, že sme prijali informáciu o tejto skutočnosti. Aktuálne kolegovia preverujú všetky bližšie okolnosti. Informácie postúpili aj Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny," informovala Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Matka popiera, že by doma psychotropné látky mali

Podľa informácií TV JOJ malo dieťa v krvi pervitín. Stalo sa to doma, kde žije s rodičmi a súrodencami. Ako presne sa mohlo k droge dostať ešte známe nie je. Matka dievčatka popiera, že by doma akékoľvek psychotropné látky mali. "Neviem o tom. Som si vedomá, že som za ňu zodpovedná. Ja sama neviem, ako mám postupovať," uviedla matka dievčatka.

Prípadom sa už zaoberajú príslušné orgány

Oslovili sme aj breznianske úrady. Vedenie mesta, sociálny odbor či mestská polícia – ani jedna z týchto inštitúcií nemala informácie, ktoré by naznačovali možné problémy v rodine. "V minulosti polícia nezaznamenala žiadne informácie o tom, že by dochádzalo k zanedbávaniu," uviedla Kováčiková.

Situáciu v rodine po aktuálnych informáciách z polície už preveruje orgán sociálnoprávnej ochrany detí a ochrannej kurately. "Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny prehodnotí situáciu detí na základe určenej miery ohrozenia a prijme potrebné opatrenia. Vzhľadom na ochranu súkromia detí a rodiny nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uviedlo v stanovisku Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy