Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pri stanici Bratislava - Vinohrady zrazil vlak 44-ročnú ženu
Zdielať na

Pri stanici Bratislava - Vinohrady zrazil vlak 44-ročnú ženu

BRATISLAVA / Tragédia v hlavnom meste. Pod kolesami vlaku vyhasol vo štvrtok, 20. apríla, ďalší ľudský život. Nebohá žena ležala podľa informácií TV JOJ pred zrážkou v koľajisku. Zraneniam na mieste podľahla.

Vlak smeroval z Bratislavy do Žiliny. K tragédii došlo blízko zastávky Bratislava-Vinohrady, a to dnes, krátko pred ôsmou hodinou ráno. "Prichádzal rýchlik a začal strašne silno trúbiť, potom sa zastavil," opísal incident cestujúci Štefan.

44-ročná žena mala podľa informácií TV JOJ pred zrážkou ležať v koľajisku. Hoci rušňovodič okamžite brzdil a trúbil, zastaviť včas bolo nemožné. Na miesto nešťastia ihneď vyslali všetky záchranné zložky. Ich snaha bola ale márna. "Došli hasiči, záchranári išli dozadu. Potom som vzadu videl osobu, asi pani to bola, v nejakom športovom oblečení," doplnil Štefan. "Nakoľko pacientka utrpela zranenia nezlučiteľné so životom, vyslaná posádka jej už, žiaľ, pomôcť nevedela," informovala Darina Schreková, hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby v Bratislave.

Vlakovú dopravu museli po nehode obmedziť, čo spôsobilo meškanie viacerých spojov. "Nehodová udalosť spôsobila meškanie 20 vlakov v trvaní od 2 do 149 minút. Doprava bola obnovená o pol dvanástej," informovala Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky..

Rušňovodiča po zrážke podrobili dychovej skúške na alkohol, jej výsledok bol negatívny. Prípadom sa ďalej zaoberá polícia. "Poverený príslušník Odboru železničnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," uviedla Jana Šimunková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy