Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zločin z lásky: Žiarlivosť ho dohnala k tomuto činu
Zdielať na

Zločin z lásky: Žiarlivosť ho dohnala k tomuto činu

TRENČÍN / Senát Krajského súdu v Trenčíne dnes vyriekol definitívny verdikt nad 45-ročným mužom, ktorý na ulici dobil svojho soka zo žiarlivosti. Spôsobil mu vážne poranenia hlavy. Len zázrakom prežil. Spočiatku mu hrozilo až 25 rokov za mrežami.

Všetko sa odohralo v januári v roku 2022 v obci Cigeľ pri Prievidzi. Obžalovaný na ulici napadol muža, ktorý žil s jeho bývalou partnerkou. "Išiel ublížiť priateľovi jeho bývalej partnerky, na ktorého žiarlil," uviedla predsedníčka senátu Okresného súdu v Trenčíne. Obžalovaný muža udieral tupým predmetom najmä do hlavy. Lekári poškodenému diagnostikovali krvácanie do mozgu, zlomenú lebku a ďalšie poranenia.

Spočiatku bol obžalovaný zo zločinu vraždy v štádiu pokusu. Sudkyňa okresného súdu v Trenčíne ale vec prekvalifikovala na zločin ublíženia na zdraví a prečin výtržníctva. Vymerala mu 12 rokov. "Klient v žiadnom prípade nepripúšťa, že by išiel ho išiel zbiť alebo usmrtiť," dodala obhajkyňa obžalovaného Anna Žedényová.  

Ľutoval, no s trestom nesúhlasil

"Chcel by som sa ospravedlniť pánovi poškodenému, že som mu ublížil a priznávam vinu," vyjadril ľútosť obžalovaný. Trest sa mu ale zdal prísny, a preto sa odvolal. Odvolanie sa mu oplatilo. Senát Krajského súdu v Trenčíne mu trest znížil o polovicu. "Obžalovaný odcudzuje na trest vo výmere 6 rokov nepodmienečne," reagoval predseda senátu Krajského súdu v Trenčíne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy