Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Zásah vrtuľníka a sanitiek na diaľnici: Pre nehodu sa tvorila kolóna
Zdielať na

Zásah vrtuľníka a sanitiek na diaľnici: Pre nehodu sa tvorila kolóna

BRATISLAVA / Na diaľnici havarovalo auto s bulharskou posádkou. Vodič zišiel z cesty a narazil do stromu. Štyria ľudia sa zranili. Na mieste pristál aj záchranársky vrtuľník. Avšak odletel bez pacientky.


noviny.sk

Vážna dopravná nehoda obmedzila dopoludnia premávku na diaľnici D2 v smere z Malaciek na Českú republiku. Zo zatiaľ presne nezistených príčin 26 ročný vodič z Bulharska zišiel z diaľnice, prerazil plot a narazil do stromu. V aute boli v tom čase ešte dve ženy a ďalší muž. Po nehode mali zostali v aute dvaja zakliesnení. Všetci štyria mali rôzne poranenia.

Vzhľadom na to, že na mieste musel pristáť aj záchranársky vrtuľník, diaľnicu v úseku od Malaciek smerom na Kúty, museli policajti na určitý čas uzavrieť. "Posádka záchranárskeho vrtuľníka na mieste ošetrila 21-ročnú účastníčku dopravnej nehody pochádzajúcu z Bulharska, ktorá utrpela ľahšie poranenie hlavy. Vzhľadom na to, že pacientka napriek poučeniu lekára odmietla letecký transport do zdravotníckeho zariadenia, bola na vlastnú žiadosť ponechaná na mieste," ozrejmila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa Air–Transport Europe.

Na mieste nehody zasahoval pozemný tím záchranárov so sanitkami. "Po príchode zdravotníckeho zásahu bolo záchranármi poskytnuté neodkladné zdravotné ošetrenie dvom dospelým osobám s následným transportom do nemocnice s poliklinikou v Malackách," uviedol Andrej Hirjak, operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby. "U 26-ročného vodiča z Bulharska bola vykonaná dychová skúška na zistenie prítomnosti alkoholu v jeho organizme s negatívnym výsledkom. Príčiny a okolnosti dopravnej nehody sú predmetom objasňovania," objasnila Jana Šimúnková, hovorkyňa bratislavskej krajskej polície.

Na tomto úseku diaľnice D2 dochádza k častým dopravným nehodám. Aj tentokrát si museli vodiči odstáť dlhší čas v kilometre dlhých kolónach. Po necelých troch hodinách bol úsek opäť plne prejazdný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy