Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Trojpruh na ceste pod Strečnom zrušia, podľa OÚ je tam havarijný stav
Zdielať na

Trojpruh na ceste pod Strečnom zrušia, podľa OÚ je tam havarijný stav

STREČNO / Motoristov na severe Slovenska čakajú znova ťažké týždne. Približne mesiac by mala totiž trvať reorganizácia trojprúdovej cesty pod Strečnom. Problémy sa začali, keď sa na ceste z Martina do Žiliny prepadla krajnica a časť pravého pruhu.

​Trojpruh pod Strečnom bude čoskoro minulosťou. Rozhodol o tom OÚ. Prepadnutá vozovka v smere z Martina do Žiliny, a to v úseku približne 200 metrov, rozhodnutia SSC a úradov urýchlila. Cesta 1/18 už roky nezvláda dennodenné nápory dopravy. "Sú tam denné intenzity viac 30-tisíc vozidiel, kde asi 30 percent je podiel ťažkej nákladnej dopravy. Táto cesta nebola stavaná na takéto enormné záťaže," vysvetlil Ľubomír Palčák z VÚD Žilina.

Trpia predovšetkým krajnice, nákladnú dopravu chcú teraz dostať viac do stredu vozovky. Klenfixy musia ísť preč. Reorganizácia dopravy bude mať dve etapy, premávka bude tak ako pred rokmi obojsmerná. "Súčasne s odstránením trojpruhu budú lokálne vyspravované degradované časti vozovky," vyhlásil riaditeľ SSC Ivan Brečka. "Treba urobiť také opatrenia, aby tá plynulosť bola lepšia a aby bol umožnený plynulý prejazd záchranným zložkám, aby to tam bolo bezpečnejšie," uviedol zástupca riaditeľa KDI Žilina Marián Večerík.

Práce potrvajú mesiac a vodiči sa musia pripraviť aj na komplikácie. "Bude obmedzená rýchlosť, budú tam regulovčíci, ale budeme sa to snažiť robiť v časoch nižšej intenzity alebo cez víkendy," dodal Brečka. Deliace klenfixy by mali začať odstraňovať už budúci týždeň."Bolo by vhodné, aby v tomto úseku bola znížená rýchlosť. Aká to nakoniec bude hodnota, bude predmetom dohody so správcom komunikácie, budeme navrhovať 80-tku a zákaz predchádzania v celom úseku," uzavrel Večerík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy