Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Veľký jarný zraz motorkárov v bratislavskej Inchebe: 4 dni s motorkami a rockovými koncertmi
Zdielať na

Veľký jarný zraz motorkárov v bratislavskej Inchebe: 4 dni s motorkami a rockovými koncertmi

BRATISLAVA / Veľký jarný zraz motoriek a motorkárov sa začal v bratislavskej Inchebe. Na asfaltovej dráhe kvílili motorky s kaskadérmi a bolo cítiť pach spálenej gumy. Vnútri na dvoch poschodiach už ticho a poslušne stáli v radoch na obdiv zvedavých milovníkov motoriek. Zažijú štyri dni s motorkami a koncertmi s drsnou rockovou hudbou.

​Vonku sa už zjarnieva a je čas oprášiť motorku v garáži. Alebo vybehnúť niekam na výstavisko a vybrať si svoju motorku snov. Rýchle, pomalé, ťažké, ľahké, cestné, krosové, enduro, historické, futuristické, drahé i lacné, sériové alebo šité na mieru. "Návštevníci môžu vidieť motorky až takmer 30-tich značiek od vystavovateľov z 10-tich krajín vrátane Slovenska," predstavila hovorkyňa Incheby Martina Macková. Plus mopedy, trojkolky aj štvorkolky a motorky v niečom výnimočné.

S plne vybavenou motorkou môžete obísť celý svet. Už sa aj stalo, jedna z nich má za sebou 430-tisíc kilometrov, prešla 135 krajín a 6 kontinentov. Motorka pristane nielen drsným chlapíkom, ale aj krehkým ženám. "Nebudú chýbať súťaže, zábava, rockové koncerty a rovnako aj kaskadérske adrenalínové ukážky," dodala Macková. Naučiť sa takýmto riskantným kúskom nie je tak celkom zábava. "Dá sa to naučiť tak za dva roky. Je to extrémne nebezpečný šport," uviedol Adam Peschl zo Special Brothers team.

Nielen tieto kaskadérske kúsky, ale aj bežná jazda na cestách. Motorkár je tam veľmi zraniteľný. Pre zvýšenie jeho bezpečnosti práve vychádza novinka – ruksak, ktorý pri vážnej kolízii poslúži ako airbag. "Chráni krčnú, bedrovú chrbticu a vnútorné orgány," povedal manažér importu pre ČR a SR Daniel Rais.

Súvisiace články