Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž napadol svojho otčima. Zlomil mu nos, čeľusť a spôsobil mu krvácanie do mozgu
Zdielať na

Muž napadol svojho otčima. Zlomil mu nos, čeľusť a spôsobil mu krvácanie do mozgu

HODEJOV / Do väzby vzal sudca muža, ktorý mal surovo napadnúť dôchodcu a kričať pri tom, že ho zabije. Išlo o druha jeho matky. Sedemdesiatnik je ešte stále v nemocnici. Útočník mu zlomil nos, čeľusť a spôsobil krvácanie do mozgu.

Obvinený muž mal svojho otčima zbiť v rodinnom dome. Mal mu spôsobiť vážne zranenia hlavy. Chlapi boli v dome sami. Matka údajného útočníka krátko predtým odišla do vedľajšieho domu odniesť strýkovi večeru. Keď sa vrátila, našla svojho druha ležať v kaluži krvi. Jej syn do bezvládneho dôchodcu ešte kopol. "Prišla hore a už videla, že starký je na zemi. Začala kričať, že pomoc. A chlapi videli, že odišiel na bicykli. Čiže on vtedy ušiel z domu," opísala obyvateľka Hodejova. Policajtom sa ho ešte v ten večer podarilo zadržať.

"Po vykonaní dokazovania, ako aj po vykonaní ďalších procesných úkonov bolo voči 32-ročnému mužovi vznesené obvinenie za trestný čin ublíženia na zdraví a prečin nebezpečného vyhrážania," informovala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. Vo štvrtok 9. marca ho vzal sudca do väzby. Strach z neho mali aj susedia. Policajti prípad stále vyšetrujú, budú zisťovať aj to, ako otčimovi spôsobil zranenia. Zrejme ho však bil rukami a kopal. Podľa zdroja TV JOJ pán Vojtech utrpel viacnásobnú zlomeninu nosa, má pomliaždenie mozgu a krvácanie do mozgu.

"Pacient bol do nemocnice privezený so stredne ťažkými zraneniami. Nateraz zostáva hospitalizovaný," uviedla PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy