Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dráma na stanici: Muž pod vplyvom alkoholu spadol do koľajiska vo chvíli, keď prichádzal vlak
Zdielať na

Dráma na stanici: Muž pod vplyvom alkoholu spadol do koľajiska vo chvíli, keď prichádzal vlak

LEVICE / Pre dvoch cestujúcich sa čakanie na vlak zmenilo na boj o život 45-ročného muža. Podgurážený alkoholom sa potkol a pred ich očami spadol na koľajisko. Stalo sa to v pondelok, 2. januára, večer na železničnej stanici v Leviciach. V tej chvíli sa už do stanice blížil rýchlik. Muža sa snažili vytiahnuť no vlak bol rýchlejší a zachytil ho. Prežil, ale jeho zranenia sú vážne.

Patrik čakal na vlakovej stanici v Leviciach na rýchlik, cestoval do Bratislavy. Už keď mal prísť vlak, išiel na perón. Všimol si muža pod vplyvom alkoholu, ktorý sa tam vybral tiež. "Na koľajisku sa opitý motal on sa potkol a padol," povedal Patrik. 

Keď mladík videl, že muž spadol do koľajiska, spolu so ženou, ktorá stále vedľa neho a čakala na vlak, sa ho snažili odtiaľ dostať. Išlo o sekundy, Patrik aj žena, ktorá mu pomáhala totiž videli, že rýchlik sa už k nim blíži. Róberta, tak museli pustiť a v poslednej chvíli stihli odskočiť. "Ako sme ho chceli s tou pani zodvihnúť, už by sme to nestihli, lebo by stiahol aj nás," hovorí ďalej Patrik. 

Aj napriek snahe cestujúcich, ale aj rušňovodiča, ktorý sa ešte snažil tiež zrážke zabrániť, vlak muža sediaceho v koľajisku zachytil. Mužovi vlak amputoval nohu, s ťažkými zraneniami ho záchranári previezli do nemocnice. "Posádka pacienta uviedla do umelého spánku a s amputáciou končatiny ho previezli vo vážnom stave do zdravotníckeho zariadenia," povedal Martin Balko z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. 

"U muža bolo po prevoze do nemocnice zistené viac ako dve promile alkoholu," informuje nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Patrik na to čo sa udialo v živote nezabudne, povedal, že muža si všimol už aj predtým v čakárni.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy