Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kriminalisti obvinili 25-ročného muža z drogovej trestnej činnosti. Počas bežnej kontroly zistili, že má v aute kokaín
Zdielať na

Kriminalisti obvinili 25-ročného muža z drogovej trestnej činnosti. Počas bežnej kontroly zistili, že má v aute kokaín

POPRAD / Popradskí kriminalisti obvinili 25-ročného muža z drogovej trestnej činnosti. Počas bežnej kontroly policajti zistili, že má v aute podozrivú kryštalickú látku. Expertíza ukázala, že šlo o kokaín.

Pobyt v policajnej cele a následné obvinenie. Takto začal rok pre 25-ročného Kežmarčana, ktorý mal pri sebe kokaín. "Bolo preukázané, že tento muž si bez oprávnenia zadovážil a prechovával v osobnom motorovom vozidle bielu kryštalickú látku," povedala prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Muž sedel v aute zaparkovanom na odstavnej ploche medzi Hágmi a Poliankou. Hliadka obvodného oddelenia z Vysokých Tatier šla okolo, policajti chceli len zistiť, prečo tam auto stojí a či je posádka v poriadku. Obyčajná kontrola dokladov sa zmenila na drogovú akciu. Pozornosti policajnej hliadky neunikli obaly s podozrivým obsahom. 

Prípadu sa ujali kriminalisti. Kryštalickú látku poslali na expertízu a tá potvrdila, že šlo o kokaín. "Zo vzorky predloženého množstva potrebného na skúmanie by bolo možné pripraviť minimálne 86 bežných jednorazových dávok tejto drogy," dodáva Jana Ligdayová. To je zatiaľ predbežný výsledok. Po expertíze celého zaisteného množstva bude dávok kokaínu nepochybne viac.

Mladý muž na slobodu nepôjde. Po niekoľkých hodinách strávených v policajnej cele sa v utorok, 3. januára, 25-ročný muž postavil pred sudcu, ten ho poslal do väzby. "Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Poprad vzal obvineného do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Tiež by mohol utiecť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu. Rozhodnutie súdu je právoplatné," povedala hovorkyňa prešovských súdov Ivana Petrufová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy