Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chcem ťa zabiť, vystrieľam ti rodinu. Muž nadáva operátorom tiesňovej linky, za december volal tisíckrát
Zdielať na

Chcem ťa zabiť, vystrieľam ti rodinu. Muž nadáva operátorom tiesňovej linky, za december volal tisíckrát

BRATISLAVA / Nadáva im, vyhráža sa, že ich pozabíja a želá smrť ich deťom. Operátori tiesňovej linky záchranárov sú zúfalí. Nevedia si rady s mužom, ktorí ich bombarduje tisíckami nezmyselných hovorov. Smutné je to, že blokuje linku ľuďom, ktorým častokrát ide o život.

"Tiesňová linka záchranná služba. No čo je ty ko*o*, chcem ťa zabiť. Dobrý večer to vážne? Pál do p**e vystrieľam celú tvoju rodinu. Ty úbožiak na koho to skúšaš? Takéto hovädá musím živiť. Akú máš školu ty chudák?" Takto to vyzerá takmer každý hovor. Nadávky, urážky a nezmyslené debaty. Bohuslav za posledný rok volal na 155-tku viac ako 3-tisíc krát.

Rekord bol v decembri. Telefónov bolo 1020. "Máte nejaký zdravotný problém potrebujete pomôcť? Ty p**a. Ja nechápem o čo vám ide? O Baraní ko*o* ty p**a vy*e*aná," zasmial sa Bohuslav na záver. 

Nadávkami to zďaleka nekončí. S promile v krvi sa debaty vyhrotia. Terčom sú rodiny. "Zastrelím celú tvoju rodinu. Pozabíjam všetkých. Viete, že sme chránené osoby? Ty primitívny ko*o*, ty primitívny ko*o*, ty primitívny ko*o*. Toto posuniem polícií. Ty debil," uzavrel jednu z debát Bohuslav.

Podľa Martina Balka zo záchrannej služby ide o extrém. "Pravidelne v počte 60-70 volaní za jednu 12-hodinovú službu dokáže blokovať 155-tku. Nemá žiadny zdravotný problém, len rieši svoju frustráciu. Toto sa opakuje nonstop za noc aj 40-50 krát," doplnil.

Operačné stredisko je bezradné. Zablokovať ho zo zákona nemôžu a zdvihnúť mu musia. Keďže ide len o priestupok, hrozí mu maximálne pokuta. Podľa odborníka je tu ale jedno ale. "Sa dá uvažovať o tom, že stupeň nebezpečnosti konania pre spoločnosť už presiahol tú kritickú mieru a mohlo by sa jednať o trestný čin poškodzovania ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia," povedal advokát. 

Za takýto trestný čin už hrozí 1 až 5 rokov na tvrdo. Do úvahy pripadá aj nebezpečné vyhrážanie. "Keď dáka p**a mi povie, že som neplatil dane, môžem jej zlomiť sánku? Pane to je vyhrážka, že jej zlomíte sánku, ste normálny? To je v poriadku chcem ísť do basy. Počúvaj ma ty ko*o* uvedom si, že ona musí mať pocit ohrozenia ty debil. Ja to chápem. Rozumieš ma ty ko*o*?," znel jeden z ďalších rozhovorov.

Podľa advokáta nie je vylúčené, že volajúci môže trpieť duševnou chorobou alebo poruchou. Bohuslavovi sme chceli dať priestor na vyjadrenie a spýtať sa ho prečo obťažuje ľudí z tiesňovej linky. Hľadali sme ho v jednej z garáži v ktorej býva. Tam sme ho ale nenašli. Skúšali sme mu aj niekoľkokrát volať no telefón nezdvíhal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy