Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Chlapci prišli na políciu s granátom. Mestský úrad museli evakuovať
Zdielať na

Chlapci prišli na políciu s granátom. Mestský úrad museli evakuovať

TRENČIANSKE TEPLICE / Mestský úrad v piatok, 5. augusta, evakuovali. V rovnakej budove sa nachádza policajné oddelenie, na ktoré dvaja chlapci priniesli neznámu muníciu. Položili ju na stôl a oznámili, že ju našli v potoku. Na miesto museli prísť pyrotechnici.

Jakub, chlapec, ktorý muníciu našiel si myslel, že vidí kladivo, a tak do potoka skočil. Keď ale chlapci zistili o čo naozaj môže ísť, zostali v šoku. Do potoka Teplička sa chodievajú kúpať často. Popri hraní vo vode hľadajú železné predmety a stavajú si z nich mosty. Nič podobného najnovšiemu nálezu, tam zatiaľ ešte nevideli. Rozhodli sa to odniesť na políciu. "Išli sme na mestský úrad. Ten policajt sa zľakol," uviedol nálezca.

Mestský úrad spojený s políciou ihneď evakuovali

"Prišli policajti, že v našej budove je bomba a musí prísť pyrotechnik," povedala Zuzana Frajková Ďurmeková, primátorka Trenčianských Teplíc. Odborník na výbušniny následne dôkladne prehľadal potok a muníciu vzal so sebou.

Nakoniec sa zistilo, že nájdené boli stabilizačné krídelká z mínometky. Ide o muníciu z druhej svetovej vojny a neobsahovali žiadnu trhavinu. "Nebola životu nebezpečná," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trenčín. 

Do smiechu chlapcom nebolo

Jakub a Martin boli síce nadšení z toho čo našli, pri vypočúvaní ostali vystrašení. Po tom, čo ich pyrotechnik poučil, by to už nezopakovali. "Nikdy to nerobte," odkázal mladý nálezca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy