Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Medvede sa objavili aj v blízkosti Košíc
Zdielať na

Medvede sa objavili aj v blízkosti Košíc

KOŠICE / Len pár metrov od strediska, kde trávia Košičania víkendy s rodinami, sa objavili medvede. Vystrašili aj muža, ktorý išiel za svojou manželkou na bicykli z Bankova do Nižného Klatova po cyklistickej trase v lese. Doteraz tam ani raz nestretol žiadnu zver. A zrazu sa vynorili dva medvede. Chvíľku stál bez pohnutia, no keď si uvedomil, čo sa deje, hneď sa otočil a dal sa na útek. Neskôr zavolal na políciu, aby upozornil ostatných, najmä starostov z okolitých obcí.

"Asi 10 metrov odo mňa som videl dvoch medveďov, išiel som asi vyššej rýchlosti, okolo 30 km cca. Proste keď som zbadal niečo čierne tak som začal brzdiť a ten medveď sa tiež zľakol mňa, sa mi zdalo, že viac ako ja jeho a sa postavil na zadné a asi ma chcel odplašiť, ja som sa otočil a proste som sa rovno vracal rýchlo naspäť, plné pecky lebo som sa zľakol," povedal cyklista. 

"O výskyte medveďa bola na tiesňovej linke 158 telefonicky vyrozumená aj polícia. Hliadky policajného zboru uvedený úsek prekontrolovali, avšak zviera v tom čase nespozorovali. O skutočnosti bol políciou vyrozumený lesný hospodár a starostovia. Polícia odporúča všetkým obyvateľom, aby boli v lese obozretní, disciplinovaní a opatrní a mysleli na to, že v lese je doma medveď a nie oni," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy