Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Starší muž sa rozhodol ukončiť svoj život a postavil sa priamo oproti vlaku
Zdielať na

Starší muž sa rozhodol ukončiť svoj život a postavil sa priamo oproti vlaku

BRATISLAVA / Starší muž sa rozhodol ukončiť svoj život a postavil sa priamo pred prichádzajúci vlak. Rušňovodič už nedokázal zrážke zabrániť.

K nešťastiu došlo na Vrakunskej ceste priamo pod diaľničným mostom. Desiatky cestujúcich zostali uviaznutí vo vlaku. Krátko pred jedenástou hodinou si rušňovodič všimol muža na koľajniciach. Trúbil naňho, ale ten nereagoval. Podľa informácií TV JOJ išiel vlak 70 km rýchlosťou za hodinou, ktorá je dokonca nižšia ako maximálna povolená. Rušňovodič okamžite zatiahol rýchlobrzdu. Niekoľko tonový kolos však už nedokázal zastaviť. "Po príchode na miesto bolo zistené, že osoba sa nachádza pod vlakom. Po prieskume bolo zistené, že osoba má zranenia nezlúčiteľné so životom," povedal veliteľ zásahu HaZZ Bratislava Marek Šubín. 

Podľa informácií TV JOJ išlo o 65-ročného muža z Bratislavy. Svojim autom sa doviezol priamo k trati. Nechal v ňom jednu z barlí, pomocou ktorých sa pohyboval a zamkol. Policajti pri prehliadke auta mali nájsť aj list na rozlúčku. Cestujúcim vo vlaku, ktorý smeroval z Dunajskej Stredy do Bratislavy, sa našťastie nič nestalo. Približne po trištvrte hodine mohli z vlaku bezpečne odísť. "Na mieste zasahovalo 9 príslušníkov hasičského a záchranného zboru. Hasičská jednotka spolu s políciou asistovala cestujúcim k najbližšej zastávke," uviedol Šubín. 

"Táto udalosť spôsobila meškanie piatich vlakov v trvaní od 16 do 147 minút. Doprava bola obnovená o pol druhej popoludní. Na trase Podunajské Biskupice - Bratislava hl. stanica a Podunajské Biskupice - Bratislava Nové Mesto bola zavedená náhradná autobusová doprava," povedala hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová. "Vyšetrovaním okolností tohto prípadu sa zaoberajú policajti Oddelenia železničnej polície v Bratislave," dodal hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy