Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Problém s pohonnými hmotami: Niektoré čerpacie stanice majú už niekoľko dní výpadok
Zdielať na

Problém s pohonnými hmotami: Niektoré čerpacie stanice majú už niekoľko dní výpadok

BRATISLAVA / Viaceré menšie čerpacie stanice majú už niekoľko dní výpadok pohonných hmôt. Najprv bol problém s benzínom, ale teraz už dochádzajú aj zásoby nafty. Na čerpacích staniciach je vyvesený oznam, že situácia na trhu je zlá, a preto nedokážu zásobovať svoje benzínky. Štáb TV JOJ sa bol pozrieť, ako to vyzerá na východe, ale aj juhozápade Slovenska.

V okolí Spišskej Novej Vsi výpadok pohonných látok postihol dve čerpacie stanice. Jednu priamo v meste, druhú v susedných Smižanoch. Už pár dní tam vodiči prídu, prečítajú si oznamy a bezradne odchádzajú. Niektorých to neohrozí, iní zase idú na doraz.

Na čerpacej stanici v obci Farná nemajú od utorka, 21. júna ani kvapku benzínu. Zostalo im ešte pár litrov nafty.

Výpadok pohonných hmôt aj na ďalších malých čerpacích staniciach po celom Slovensku

Vo Farnej denne tankuje asi 150 vozidiel. Mnohí prišli s takmer prázdnou nádržou a situácia ich zaskočila. Na stojanoch visel oznam, že situácia s pohonnými hmotami neumožňuje zásobovať plnohodnotne ich stanice a pohonné hmoty im nevedia zabezpečiť ani rafinérie. TV JOJ oslovila aj spoločnosť, pod ktorú patria tieto čerpacie stanice. Aj napriek viacerým urgenciám nereagovali.

Problém majú iba niektoré malé spoločnosti

Nedostatku paliva sa na Slovensku vraj zatiaľ obávať nemusíme. Dominantné spoločnosti ho majú momentálne dostatok. Aj ministerstvo hospodárstva potvrdzuje, že dôvod na paniku nie je. 

"Ak to berieme z pohľadu toho, čo predčasom avizovala Medzinárodná agentúra pre energetiku, môžem konštatovať v tomto kontexte, že čerpacie stanice našich členov sú stabilne zásobované," uviedla Zuzana Oprchalová, riaditeľka SAPPO. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy