Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Medveckého a Kotlebu obvinili pre scénu s ukrajinskou vlajkou
Zdielať na

Medveckého a Kotlebu obvinili pre scénu s ukrajinskou vlajkou

BRATISLAVA / Hulvátske správanie sa poslancov Ľudovej strany Naše Slovensko na pôde parlamentu neostane bez odozvy. Polícia obvinila Andreja Medveckého a Mareka Kotlebu z trestného činu výtržníctva.

Prvý menovaný vodou ostriekal ukrajinskú vlajku, Peter Krupa sa postaral o Miroslav Žiaka a Marek Kotleba poslancovi SAS z tváre strhol respirátor. "Nemôžeme nechať takýchto ľudí znevažovať parlamentnú pôdu, ale nemôže sa to diať ani mimo pléna. Ja už som bol predvolaný na výsluch, ale zatiaľ sa to neuskutočnilo," povedal napadnutý politik.

Obvinení zatiaľ vyjadrenie neposkytli, no ich kolegovia z oboch táborov správanie kotlebovcov odsúdili. "Ide o hanebné konanie a je dobre, že sa ním zaoberajú orgány činné v trestnom konaní," uviedla ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. "To, čo sa udialo, je neakceptovateľné, zneuctenie štátneho symbolu Ukrajiny," súhlasil Peter Kmec z Hlasu.

Urgentne bola nastolená otázka parlamentnej stráže, má svojich obhajcov aj odporcov. "Cesta, ktorá sa javí mne, je ísť po platoch poslancov a siahnuť po pokutách," vyhlásil Juraj Šeliga. Líder odsúdených a brat jedného z nich, Marián Kotleba, má už mimochodom stanovený termín, v ktorom sa môže rozhodnúť o jeho statuse slobodného občana. 5. apríla si zasadne do lavice obžalovaných v kauze šekov s extrémistickým podtónom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy