Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dozorca v Leopoldove sa zastrelil, našiel ho kolega
Zdielať na

Dozorca v Leopoldove sa zastrelil, našiel ho kolega

LEOPOLDOV / Tragédia v leopoldovskej väznici. Za múrmi pevnosti si siahol na život dozorca. S prestrelenou hlavou ho našiel jeho kolega. Prípad si prevzal Úrad inšpekčnej služby.

Tragédia za bránou leopoldovskej väznice sa odohrala včera vo večerných hodinách. 40-ročný Tomáš pracoval v zbore takmer 20 rokov. Počas dňa hliadkoval na jednej zo strážnych veží. Pred koncom služby sa areálom ozval výstrel. Tomáš obrátil služobný Glock na seba a strelil sa do oblasti hlavy. Jeho bezvládne telo našiel kolega dozorca, ktorý ho prišiel v službe na veži vystriedať.

Do leopoldovskej väznice prišli za krátko aj záchranári. Tí 40-ročnému Tomášovi už nedokázali pomôcť. Neskôr si celý prípad prevzal vyšetrovateľ Inšpekčnej služby. "Bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia, po príchode na miesto boli vykonané všetky neodkladné úkony. V súčasnosti viac informácií nemôžeme poskytnúť," povedala hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová.

Podľa informácií TV JOJ nechal nebohý dozorca aj list na rozlúčku v ktorom opísal svoje problémy a konanie. Údajne sa týkali jeho rodinného života. Z tejto mimoriadne tragickej udalosti boli okrem príbuzných v šoku aj jeho blízki kolegovia.  "Rodine a príslušníkom zboru bola poskytnutá krízová intervencia príslušníkmi zboru z ústavu Leopoldov. Vzhľadom na vyšetrovanie sa nebudeme bližšie vyjadrovať," uviedla hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská.

Len pár mesiacov dozadu otriasla kolegami z ústavu podobná tragédia. Počas svojho voľna si na život siahol aj jeden vychovávateľov, ktorý tiež spáchal samovraždu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy