Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prípad z Miloslavova: Poslanci si predvolali ministra vnútra
Zdielať na

Prípad z Miloslavova: Poslanci si predvolali ministra vnútra

BRATISLAVA / Nedávnemu incidentu v Miloslavove sa v utorok, 18. januára, venoval mimoriadny branno-bezpečnostný výbor v parlamente. Poslanci si chceli priamo z úst ministra, viceprezidenta polície aj krajského riaditeľa vypočuť, či polícia v prípade robí všetko tak ako má. Ide o živý a mimoriadne citlivý prípad. Poslanci si tak odhlasovali, že budú rokovať v utajenom režime.

Šokujúce fotografie a videá, na ktorých tínedžeri ubližujú iba 11-ročnému dievčaťu rozpútali na Slovensku obrovskú diskusiu. Drsné a bezcitné zaobchádzanie mladistvých s len 11-ročným dievčaťom už má okrem trestnoprávnej aj politickú rovinu.

Minister vnútra na branno - bezpečnostnom výbore

Všetko sa to stalo 2. januára. Odvtedy sa o prípad začali zaujímať ako široká verejnosť, tak aj politici a vysokopostavení funkcionári. Jedným z krokov, ktoré spravili politici je aj zvolanie mimoriadneho branno- bezpečnostného výboru. Na tomto stretnutí si predvolali ministra vnútra, viceprezidenta polície, ale aj krajského riaditeľa. Celý prípad kvôli čo najväčšej objektivite postúpili krajskému úradu. Záujmom poslancov je informovať sa o postupe vyšetrovania. 

Policajná inšpekcia dohliadne na správny postup

Polícia informovala, že prípadom sa zaoberá aj Úrad inšpekčnej služby. Inšpekcia preverí, či polícia postupovala správne a urobila všetky úkony tak, ako mala a pôjdu aj do minulosti. Minister vnútra uviedol, že minimálne dva roky dozadu budú preverovať, či sa v danej obci udiali podobné udalosti. Krajský riaditeľ zatiaľ pochybenia vylúčil, ale potvrdiť alebo vyvrátiť tento výrok môže práve policajná inšpekcia. Slovo dostala aj sociálka. Prešetruje rodinné pomery dotknutých detí, zúčastňuje sa výsluchov. Prípad dozoruje špecialista krajskej prokuratúry.

Poslanci sa zhodli, že množstvom informácií, ktoré k prípadu dnes dostali, boli uspokojení. Nevylúčili ale, že sa branno - bezpečnostný výbor bude prípadom opäť zaoberať.

Takýto prípad sa nestal prvýkrát

O celý prípad sa zaujíma aj dočasne poverený policajný prezident Štefan Hamran, ktorý v nedávnom rozhovore pre TV JOJ potvrdil, že nešlo o prvý prípad. Podobný prípad sa stal aj pred polrokom na juhu Slovenska. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy