Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Heger aj Remišová budú naďalej spolupracovať s exministrom Mičovským
Zdielať na

Heger aj Remišová budú naďalej spolupracovať s exministrom Mičovským

BRATISLAVA / Vládna koalícia sa po odchode exministra Jána Mičovského z klubu OĽaNO, ocitla na hranici ústavnej väčšiny 90 poslancov. Pôvodne mala 95 hlasov. Mičovský tak bude nateraz fungovať ako nezaradený poslanec.

A to aj napriek tomu, že premiér Eduard Heger aj Veronika Remišová zo Za ľudí už potvrdili s Mičovským úzku spoluprácu. Najmä v oblasti ochrany lesov a presadzovania šetrného lesného hospodárenia.

"Ja som mal s ním aj teraz v novom roku telefonát, kde sme sa práve o tom porozprávali. Ja som ho aj poprosil, aby mi pomohol doriešiť tú celú situáciu v lesoch SR. A som rád, že máme naďalej veľmi dobrú až priateľskú komunikáciu, že mi chce v tejto veci pomôcť. Mňa teší, že je na strane koalície, čo je veľmi dôležité, pretože má ten kompas nastavený správne," vyjadril sa premiér Eduard Heger.

"Budem hlasovať tak, ako mi ukladá ústava podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Určite sa nechcem stať opozičným poslancom. V prípadoch, keď moje svedomie a vedomosti mi budú hovoriť niečo iné, tak nebudem vždy otrocky podporovať koalíciu, ale rozhodne to vždy rád urobím, keď to bude v súlade s programom, na ktorom som sa podieľal," objasnil poslanec Mičovský, ktorý v pondelok 10. januára, ohlásil odchod z klubu OĽaNO a rozšíril rady nezaradených poslancov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy