Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Špeciálny prokurátor Lipšic zamietol sťažnosť obvineného bývalého ministra financií Petra Kažimíra
Zdielať na

Špeciálny prokurátor Lipšic zamietol sťažnosť obvineného bývalého ministra financií Petra Kažimíra

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic v pondelok, 20. decembra, zamietol sťažnosť obvineného guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS) a bývalého ministra financií Petra Kažimíra proti vzneseniu obvinenia za trestný čin podplácania. Informoval o tom Úrad špeciálnej prokuratúry na sociálnej sieti.

Národná kriminálna agentúra obvinila guvernéra Národnej banky Slovenska a exministra financií Petra Kažimíra z podplácania. Obvinenie má súvisieť s úplatkom pre vtedajšieho šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho.

Peter Kažimír mal v korupčnom prípade zohrať úlohu kuriéra a priniesť vtedajšiemu šéfovi Finančnej správy Františkovi Imreczemu úplatok vo výške zhruba 50-tisíc eur. Vypovedá o tom práve spomínaný František Imrecze, ktorý je obvinený vo viacerých kauzách a spolupracuje s políciou. "Nespáchal som žiadny trestný čin a budem si plniť svoje úlohy guvernéra aj naďalej," vyjadril sa guvernér Národnej banky Slovenska a reagoval aj na slová prezidentky o odstúpení z funkcie. "Vážim si hodnoty, ktoré pani prezidentka predstavuje, svojím životom, aj výkonom svojej funkcie. Jej stanovisku rozumiem. Toto obvinenie pociťujem a vnímam ako obrovskú nespravodlivosť a urobím všetko pre očistenie svojho mena a obranu inštitúcie, ktorú zastupujem.”

Súvisiace články

Najčítanejšie správy