Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Milana Mazureka za ohováranie čaká trest. Poslanec musí zaplatiť infektológovi Petrovi Sabakovi 20-tisíc eur
Zdielať na

Milana Mazureka za ohováranie čaká trest. Poslanec musí zaplatiť infektológovi Petrovi Sabakovi 20-tisíc eur

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Nezaradený poslanec parlamentu Milan Mazurek musí zaplatiť infektológovi Petrovi Sabakovi 20-tisíc eur ako odškodné za ohováranie. Zároveň sa mu musí ospravedlniť okrem iného za to, že ho nepravdivo spájal so smrťou istého dieťaťa.

Infektológ Kliniky infektológie a geografickej medicíny LF UK a UNB Peter Sabak uviedol 29. októbra na svojej sociálnej sieti, že sa rozhodol brániť súdnou cestou voči ohováraniu. „Považujem totiž za neprípustné, ak sa zdravotník a učiteľ stane terčom nepravdivého ohovárania v záujme politického boja. Obzvlášť, ak nepravdy takto šírené môžu podkopávať naše snahy v boji s pandémiou,“ dodal. Podľa metalizovaných informácií žiadal od Uhríka a Mazureka 48-tisíc eur.

Lekár chce peniaze použiť na liečbu

Lekár chce peniaze použiť na liečbu pacientov s covidom, ktorí skončili v nemocnici aj v dôsledku dezinformácií. Poslanec musí odškodné zaplatiť do troch dní. Lekár Kliniky infektológie a geografickej medicíny Peter Sabaka sa rozhodol brániť súdnou cestou voči ohováraniu na jeseň.

"Súd žalovanému uložil povinnosť uvedený zverejnený príspevok spolu s videom a rovnako uvedený zdieľaný príspevok s videom a všetky textové komentáre k príspevkom natrvalo vymazať zo svojho profilu a to do troch dní od vykonateľnosti rozhodnutia. Ďalej súd uložil žalovanému povinnosť uverejniť na danej sociálnej sieti na profile žalovaného ospravedlnenie žalobcovi v určenom znení so zákazom do 48 hodín od zverejnenia príspevku s ospravedlnením zverejniť tamtiež iný príspevok," potvrdila hovorkyňa Okresného súdu v Kežmarku, Ivana Petrufová.

Infektológ koncom októbra zažaloval aj ďalšieho ex-kotlebovca, europoslanca Milana Uhríka. Dôvodom bolo osočovanie. Poslanec sa na svojom profile vyjadril, že s týmto rozhodnutím nie je stotožnený a vníma ho ako útok na svoju osobu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy