Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Jasnej sa spustila premávka novej šesťmiestnej kabínkovej lanovky
Zdielať na

V Jasnej sa spustila premávka novej šesťmiestnej kabínkovej lanovky

NÍZKE TATRY / Naše najväčšie lyžiarske stredisko v Jasnej je už v podstate v plnej prevádzke. Od 29.12. premáva aj šesťmiestna kabínková lanovka na modré zjazdovky. Pre pandemické opatrenia musia kabínky jazdiť poloprázdne.

 "My sme dnes v jasnej otvorili viac- menej všetky lanovky, od dnešného dňa chodí Grandjet Brhliská- kabínková lanovka s modrými zjazdovkami, a chodí takmer celé stredisko," uviedol riaditeľ horského strediska Jasná Nízke Tatry, Jiří Trumpeš.

Do jednej šesťmiestnej kabínky nemohli vojsť šiesti návštevníci, ako v minulosti. A to aj aj keby boli z jednej rodiny. Do kabínkovej lanovky nastúpili len dvaja lyžiari.

"Podľa vyhlášky je kapacita len 25 percentná. Musíme skupinky, ktoré sú spolu rozdeliť do viacerých kabiniek, keďže to opatrenia vyžadujú. Kontrolujeme režim OP," priblížil Jiří Trumpeš. Lyžovačku si užili najmä rodiny s deťmi. Prišli sa zabaviť a zašportovať si. 

Deň bol pre Jasnú bol víťazný aj z iného hľadiska

Petra Vlhová, ktorá začínala ako dieťa práve na týchto zjazdovkách na Chopku, získala na svetovom pohári v Rakúsku prvé miesto. Lyžiari jej zo strediska pogratulovali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy