Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ministerka práce sa ospravedlnila za svoje výroky o S.P.A.C.E., n.o.
Zdielať na

Ministerka práce sa ospravedlnila za svoje výroky o S.P.A.C.E., n.o.

Zdroj: TV JOJ

Nezisková organizácia napadla tvrdenia ministerky Tomanovej, ktoré prezentovala v relácii Téma dňa 13. augusta 2007.

Nezisková organizácia napadla tvrdenia ministerky Tomanovej, ktoré prezentovala v relácii Téma dňa 13. augusta 2007. V nej uviedla, že bývalý minister práce Ľudovít Kaník za svojho pôsobenia na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR rozhodol o pridelení dotácie vo výške 61.408,75 eura (1,85 milióna Sk) organizácii S.P.A.C.E., ktorej štatutárnou zástupkyňou bola jeho vtedajšia poradkyňa Iveta Radičová.
      

Na základe týchto faktov označila pridelenie dotácie za "ťažký konflikt záujmov a evidentný klientelizmus". "Tieto tvrdenia sú nepravdivé a ministerka práce Viera Tomanová sa za ne ospravedlňuje. V čase schválenia príslušného projektu Kaníkom nebola Iveta Radičová jeho poradkyňou už viac ako rok," konštatovala šéfka rezortu práce.
      

Tomanová zároveň zdôraznila, že v tomto prípade ide o ospravedlnenie voči organizácii. "Nie vo vzťahu k Ivete Radičovej, tak, ako sa to vedome či nevedome snažia interpretovať niektorí vykladači rozhodnutia súdu," upozornila ministerka práce.
      

Ako človek sa však s rozhodnutím súdu nestotožňuje. "Za všetkými mojimi doterajšími vyhláseniami a názormi si stojím," vyhlásila Tomanová. Dodala tiež, že ani rozhodnutia súdu ju nepresvedčia, že mnohé praktiky realizované na rezorte práce za predchádzajúcej vlády nespĺňali všetky znaky klientelizmu či rodinkárstva.
      

Rozhodnutie súdu označila za "účelovú modrú spravodlivosť". Napriek tomu sa však voči rozhodnutiu neodvolá, pretože spor so S.P.A.C.E. nie je jej osobným sporom. "Súdi sa aj rezort práce a odmietam, aby sme v tejto situácii platili poplatky na podivne sa končiace súdne spory," konštatovala Tomanová. Taktiež upozornila, že poplatky spojené s týmto sporom osobne zaplatila.

Zdielať na

Najčítanejšie správy