Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Učiteľka materskej školy nafúkala viac ako dva a pol promile. Na prechádzke s deťmi ledva stála
Zdielať na

Učiteľka materskej školy nafúkala viac ako dva a pol promile. Na prechádzke s deťmi ledva stála

PARTIZÁNSKE / Viac ako dva a pol promile alkoholu mala v dychu učiteľka materskej školy v Partizánskom. Riaditeľka to spozorovala, keď bola s deťmi na dvore, na prechádzke. Dostala okamžitú výpoveď.

"Zacítila som, keď som k nej prišla aj keď mala rúško, že niečo nie je v poriadku. Potom prehovorila a vedela som, že niečo nie je v poriadku," povedala riaditeľka MŠ Partizánske Mária Gendierová. Učiteľka sa podľa slov riaditeľky správala čudne a preto sa rozhodla, že jej dá fúkať.

"Potom keď začala chodiť vedela som, že to nie je zdravotný problém, ale alkohol," uviedla Gendierová. "Riaditeľka zavolala technika bezpečnostného, tomu odmietla fúkať a potom prišla štátna polícia," povedal primátor mesta Partizánske Jozef Božik. 

54-ročná učiteľa odmietala fúkať aj pred policajtmi. Presvedčili ju po dvoch hodinách. Výsledok dychovej skúšky všetkých šokoval. "Tie čísla boli 2,71 promile a druhé 2,33 promile," povedala Gendiarová. "Nie je možné, aby človek, ktorý pracuje s deťmi bol pod vplyvom alkoholu," uviedol Božik. 

"Policajti obvinili 58-ročnú ženu," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová. Podľa svedkov počas prechádzky s deťmi na dvore ledva stála na nohách. Vďaka rýchlemu zásahu riaditeľky sa nikomu nič nestalo. "Toto je vec, ktorú si nechcem ani predstaviť, našťastie sa nestalo nič deťom," dodala Gendiarová. Mesto okamžite zasiahlo a učiteľka dostala výpoveď.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy