Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Urobte si zásoby, čaká nás výpadok elektriny. Slovenku pre hoax rieši polícia
Zdielať na

Urobte si zásoby, čaká nás výpadok elektriny. Slovenku pre hoax rieši polícia

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Polícia Slovenskej republiky začala konať vo veci šírenia hoaxu. Ide o Slovenku, ktorá na svojej sociálnej sieti pravidelne šíri nepravdivé informácie.

Polícia informuje o hoaxe, ktorý hovorí o celosvetovom výpadku elektriny. Profil na sociálnej sieti s názvom Anka Mrúzová vo videu vyzýva, aby si ľudia robili zásoby potravín a kupovali konzervy, keďže sa má blížiť veľký výpadok elektriny. Policajti o tom informujú vo svojom profile Hoaxy a podvody – Polícia SR na sociálnej sieti.

"Dneska mi prišiel zdroj, ktorý sa dá overiť a výpadok bude. Ľudia naozaj, kupujte si konzervy, pretože keď bude výpadok elekrtiny a má to byť celosvetové, nie iba slovensko- česká republika, ale má to byť ce-lo-sve-to-vé," slabikovala a vyzývala občanov na svojom videu Anka Mrúzová. "Ak nebude elektrina, nebudú prichádzať potraviny, pretože nebudú mať aké prichádzať," pokračovala s rozprávaním na svojom minútovom videu. 

Žena vo zverejnenom videu hovorí o tom, že výpadok elektrickej energie by mohol trvať 14 dní či dokonca až mesiac a vyzýva ľudí k zásobeniu sa potravinami a benzínom. "Mohli by sme s "nadsázkou" povedať, že najvyšší predstavitelia tajných mocností žalostne nariekajú, pretože ich tajné plány bývajú na dennej báze odhaľované Ankou v jej kuchyni," napísala polícia v úvode textu na svojej sociálnej sieti. Neskôr však vysvetľuje, že tvrdenia "Anky" považujú za mimoriadne vážnu vec. „Polícia v Prešovskom kraji už v tejto veci začala konať v súvislosti s podozrením na šírenie poplašnej správy,“ uzatvárajú policajti na sociálnej sieti. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy