Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Cez víkend otvoril aj posledný úsek súvisiacej rýchlostnej cesty R7. Doprava má byť plynulejšia
Zdielať na

Cez víkend otvoril aj posledný úsek súvisiacej rýchlostnej cesty R7. Doprava má byť plynulejšia

BRATISLAVA / Zhotoviteľ diaľničného obchvatu Bratislavy cez víkend otvoril aj posledný úsek súvisiacej rýchlostnej cesty R7. Tá má slúžiť najmä dochádzajúcim obyvateľom, ktorí bývajú v smere na Dunajskú Stredu. R7ička končí v Bratislave v komplikovanej mimoúrovňovej križovatke Prievoz. Na celkové dokončenia si však budete musieť ešte chvíľu počkať.

Pred týždňom otvorili most ponad Dunajom ako súčasť obchvatu D4. Teraz sprístupnili 6,3 kilometra dlhý úsek rýchlostnej cesty R7 od Ivanky pri Dunaji až do hlavného mesta na frekventovanú križovatku Prievoz. Po novej rýchlostnej ceste sme sa boli previezť, zatiaľ ju využíva minimum vozidiel. Vyznať sa v novej spleti ciest a príjazdov môže pre vodičov spôsobiť riadny galimatiáš.

Mesto Bratislava dopredu upozornilo na to, že doprava môže byť komplikovaná a vyzývala na ostražitosť. Celé križovatka Prievoz s jednotlivými prepojeniami by mala byť dokončená do dvoch mesiacov. Až následne by sa mala doprava ustáliť. "Dôvod postupného otvárania úsekov pramení z komplikovanejšej organizácie dopravy a vyvarovania sa dôsledkom možných dopravných zápch. Prosíme verejnosť o trpezlivosť s víkendovými otváracími procedúrami," dodal zhotoviteľ stavby. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy