Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Kuriózny zásah hasičov v byte, kde psi založili požiar
Zdielať na

VIDEO: Kuriózny zásah hasičov v byte, kde psi založili požiar

ČESKO / Hasiči majú za sebou veľmi neobyčajný až bizarný zásah. Požiar v byte totiž založil pes. Našťastie sa nikomu nič nestalo. Štvornohého podpaľača usvedčili kamerové zábery.

Vyzerá to ako v rozprávke Ako pes s mačkou piekli tortu, ale ide o reálnu situáciu. Pán nie je doma, jeho dve domáce zvieratá hľadajú niečo k jedlu. Ku sklenej keramickej doske na sporáku sa postaví jeden z nich a zapne.

"Labkami ten pes zapol ten spotrebič, navyše si tam prisunul na ten sporák plastové riady," informoval hovorca hasičov v Karlových Varoch, Martin Kasal. Psi sa ale s rozpáleným sporákom neuspokojili, jeden z nich na ňu začal hádzať rôzne papierové a plastové obaly. Je úplne jasné, čo sa stalo. Všetko začalo horieť. "Na kamere je vidieť voľný rozptyl požiaru," uviedol hovorca Martin Kasal. Vysoký panelák, vážna situácia pre hasičov, preto poslali namiesto hneď šesť hliadok. "Z toho dôvodu sme v podstate hneď vyhlásil stupeň požiarneho poplachu," informoval hovorca. 

Keď sa plamene začali šíriť, psi sa začali schovávať. Na pomoc prišli hasiči. K výraznejším škodám nedošlo len vďaka susede, ktorá si všimla stúpajúci dym z okien. "Škoda je iba vo výbave bytu," uviedol hovorca Martin Kasal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy