Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kamionista odmietal zastaviť. Neskôr policajti našli v kamióne 28 migrantov
Zdielať na

Kamionista odmietal zastaviť. Neskôr policajti našli v kamióne 28 migrantov

BRATISLAVA / Vodič kamióna najskôr nereagoval na výzvy policajtov. Zastavil až po použití varovných výstrelov. Bratislavskí policajti našli neskôr v nákladiaku 28 migrantov.

Vodič kamióna utekal pred policajtmi a odmietal zastaviť. Na nákladiak upozornila krátko pred jedenástou doobeda maďarská polícia. Vodič smeroval od maďarských hraníc cez diaľnicu D2 a namierené mal do Česka. Z diaľnice zišiel do Lamača a pokračoval cez Záhorskú Bystricu. Zastaviť sa ho snažilo niekoľko policajných hliadok.

"Policajti opakovane vyzývali vodiča k zastaveniu, tieto výzvy však vodič ignoroval a v nebezpečnej jazde, ktorou ohrozoval nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky, pokračoval ďalej," povedal hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru Bratislava, Michal Szeiff.

Policajná naháňačka sa skončila neďaleko automobilového závodu pri Devínskej Novej Vsi. Po tom, ako polícia použila varovné výstrely, vodič zastavil a vydal sa na útek do poľa. V nákladnom priestore našli 28 migrantov. Polícia cestu uzavrela a zaisťovala stopy, migrantov postupne odvážali.

"Migranti boli následne odovzdaní hraničnej a cudzineckej polícii, ktorá s nimi následne vykonala ďalšie potrebné úkony. Vodič nákladného vozidla bol obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný k vykonaniu ďalších potrebných úkonov na príslušné policajné oddelenie," pokračuje s vysvetlením Michal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy