Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Obvinený v kauze Plačková doma choval krokodíla
Zdielať na

Obvinený v kauze Plačková doma choval krokodíla

HLOHOVEC / Nedávny zásah kukláčov, pri ktorom bola zadržaná aj Zuzana Plačková, hýbe celým Slovenskom. Ukázalo sa, že pervitín či hotovosť neboli tým najzaujímavejším úlovkom zadržaným policajným zborom.

Tým sa stala Adelka. Nie, nejde o milenku jedného z obvinených, ale o vzácny druh krokodíla. Kajman Okuliarnatý sa našiel na pozemku Lukáša z Hlohovca a jeho prevoz si vyžiadal špeciálne opatrenia. Podarilo sa nám spojiť s mužom, ktorý sa postaral o odchyt tohto plazu. "V konečnom dôsledku si nesplnili povinnosť na schválenie chovu nebezpečného živočíha," uviedol Róbert Kirchner. 

Podľa Kirchnera má zviera pol druha metra a váži približne 20 kíl. 11-ročná Adelka má svoj nový domov na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, kde jej zriadili vlastné terárium. Advokát obvineného Lukáša M. ale tvrdí, že to jeho vlastník znášal ťažko. "Klient ma informoval, že mal doma krokodíla a že mu bol zadržaný, z čoho bol smutný," objasnil Róbert Grell.

Adelku kúpil ako malú a vybudoval si k nej vrúcny vzťah. "Krokodíl žil v rámci toho priestoru spolu s mojim klientom a jeho rodinou. Mal tam bazén s vodou, možnosť výbehu. Akurát tam neboli administratívne povolenia na 100 percent dodržané," doplnil Lukášov advokát.

​K téme sa vyjadril aj Mário Kern, riaditeľ odboru envirokriminality Policajného zboru Slovenskej republiky. "Nikto netvrdí, že bol spáchaný trestný čin, pokiaľ sa všetko nepreverí. Buď bude zviera vrátané späť aj s pokutou za porušenie administratívnych povinností alebo môže byť zhabané," vysvetlil. Lukáš M. má však predsa len jeden dôvod na radosť. Sudca ho dnes prepustil, a tak bude stíhaný z pohodlia vlastného domova - akurát bez krokodíla...

Súvisiace články

Najčítanejšie správy