Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V prešovskom gymnáziu mali netradičného pedagóga. Hodinu odučil britský veľvyslanec
Zdielať na

V prešovskom gymnáziu mali netradičného pedagóga. Hodinu odučil britský veľvyslanec

PREŠOV / Na jednom z prešovských gymnázií mali netradičného učiteľa. Veľvyslanec Spojeného kráľovstva tam odučil hodinu angličtiny. A neprišiel naprázdno. Do školy priniesol ako dar anglické knihy.

​Pre žiakov gymnázia to bol netradičný začiatok vyučovania, keď sa na prvú hodinu angličtiny postavil za katedru veľvyslanec Spojeného kráľovstva. "Ja som Nigel Baker. Som veľvyslancom Spojeného kráľovstva," povedal Nigel Marcus Baker, veľvyslanec Spojeného kráľovstva. Veľvyslanec, i keď vie po slovensky, vo svojej rodnej reči odučil prvú hodinu. Žiaci sa s ním veľmi rýchlo pripojili do debaty. No diplomat uznal, že byť učiteľom, je veľmi zodpovedná a nie ľahká práca. "Chválim každý deň, čo robia učitelia, pretože to majú veľmi ťažké," vyjadril sa Marcus Baker. "Vzniklo to v hlave nášho pána učiteľa, ktorý učí anglický jazyk," ozrejmil Erich Eštvan, riaditeľ Spojenej školy bl. biskupa Gojdiča.

Pre vyučovací proces sú veľmi dôležité napríklad učebnice. Podľa veľvyslanca Spojeného kráľovstva je vplyv a význam kníh v súčasnej dobe ešte dôležitejší. "Žijeme na svete, kde sú dominantou sociálne médiá. Pre mňa je kniha základ, sú to nejaké dvere, ktoré otvoria celý svet pre nás," skonštatoval Marcus Baker. Význam učebníc, ako dôležitých pomôcok, si uvedomuje aj ministerstvo školstva. Súčasný systém umožňuje školám v tomto smere voľnú ruku. "My sme teraz otvorili trh s učebnicami, takže už nemáme také staré šaláty. Tým, že školám zasielame finančné prostriedky, tak školy si môžu nakúpiť učebnice, ktoré oni potrebujú," uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy