Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Hendikepovanú súťažiacu z talentovej šou surovo prepadla skupina mladíkov na vlakovej stanici
Zdielať na

Hendikepovanú súťažiacu z talentovej šou surovo prepadla skupina mladíkov na vlakovej stanici

HORNÝ ZEMPLÍN / Ľudia, pomôžte nám- takýto krik sa ozýval v blízkosti vlakovej stanice po tom, ako skupina mladíkov prepadla dve mladé ženy. Jedna z nich má navyše ťažké zdravotné postihnutie. Ide o 21-ročnú Martinu, ktorá je jednou z úspešných súťažiacich v jojkárskej šou Česko Slovensko má talent a včera svojim spevom aj silným príbehom, dojala porotu.

"Videli, že som chorá a aj tak, akoby na truc," povedala prepadnutá žena. To sú slová mladej ženy, ktorá už niekoľko rokov bojuje s ťažkou diagnózou. S priateľkou sa chcela prejsť večer po meste a ukázať jej pravoslávny chrám. No v pätách im stále bola partia asi 10-tich mladíkov.

"Oni ju mohli normálne zabiť. Keby to skúsili na zdravého človeka, napríklad na mňa, tak dobre ale na ZŤP," uviedla priateľka prepadnutej ženy. "Kričala som pol hodinu o pomoc a nikto ma nepočul," vysvetlila Martina. 

Zašlo to až tak ďaleko, že Martinu sotili tak nešťastne, že spadla na koľajnice a nedokázala sa postaviť. "Ale, že ma hodia o koľajnice? Najprv skúšali moju stabilitu, desať sekúnd a mala som kabelku, mobil a peňaženku hodili po Kike, veď to je nenormálne, to nemôže byť človek, to nie je človek, čo to spraví," uviedla Martina. 

Polícia tento prípad vyšetrovala najprv ako prečin krádeže. Následným preverovaním bola vec prekvalifikovaná na zločin lúpeže a odstúpená na odbor kriminálnej polície v Humennom. A padli už aj prvé obvinenia. "Zo zločinu lúpeže obvinené dve osoby z Medzilaboriec. Vo veci budú naďalej po vznesení obvinenia konkrétnym osobám vykonávané procesné úkony," povedal hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobaník. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy