Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dva domy vytápa voda z prasknutého potrubia. Oprava sa ale prekladá, aby o vodu neprišli iné domy
Zdielať na

Dva domy vytápa voda z prasknutého potrubia. Oprava sa ale prekladá, aby o vodu neprišli iné domy

KRŠKANY / Predstavte si, že by vám niekoľko dní do pivnice a pod dom tiekla voda z prasknutého potrubia. Stalo sa to majiteľom dvoch domov v Nitrianskej časti Krškany. Ide o hektolitre pitnej vody a teraz ju musia nonstop odčerpávať. Vodári tvrdia, že ide o jednu z najväčších havárií na potrubí a oprava nebude jednoduchá. Problém bol aj v tom, že ak by vodu odstavili hneď, tisícky domácnosti by zostali bez pitnej vody.

To, že sa niečo deje si obyvatelia frekventovanej ulici všimli ešte v pondelok.  Asfalt na ceste bol totiž prasknutý. "Tie praskliny sa začali rozširovať. Vody a vody,"  povedal majiteľ domu pán Igor.

Voda spod asfaltu presakovala a najskôr bola iba na ulici. Na druhý deň ráno išiel muž do pivnice, kde má aj kotol. Zistil, že je už plná vody a podobne to vyzeralo aj u suseda vo vedľajšom dome. "Po kolená bola voda. To bol len tak hraničné pásmo, že nechytilo kotol,"  skonštatoval majiteľ domu.


Pán Igor vodu z pivnice odčerpáva už  piaty deň, pokoj nemá ani v noci.  "Ja v noci si musím sadnúť na dvor alebo doma ležať a každé dve hodiny budík si dať, stále musím ťahať," vysvetlil.


Obyvatelia hneď ohlásili čo sa stalo, aj napriek tomu sa podľa nich nedialo nič. "Nevedeli nájsť chybu v utorok, nevedeli v stredu, nevedeli vo štvrtok a povedali, že sa na tom robí," skonštatoval pán Igor.

Medzitým len tak vytiekli hektolitre pitnej vody. Vodári tvrdia, že najskôr museli nájsť chybu až potom prívod uzatvoriť a presmerovať cez iné potrubie. "Vzhľadom k tomu, že týmto potrubím je zásobované veľké územie, bolo nevyhnutné zabezpečiť dodávku vody čo najväčšiemu počtu obyvateľov,"  informovala riaditeľka ZSV OZ Nitra Margita Kršáková.

"Ja som bol ryba hodená do vody, lebo tam je 11-tisíc obyvateľov, tí by nemali vodu tak si povedali, že nás obetujú a dajú nám čerpadlo,"
povedal pán Igor.

Vodári inak postupovať nemohli, vodu tiež aj sami odčerpávali. Oprava pod hlavnou cestou teraz nebude jednoduchá a začnú s ňou asi budúci týždeň.

"My to ideme zaťahovať, aby sa nemuselo opravovať. Ide o veľký rozsah,"
uzavrela riaditeľka ZSV OZ Nitra Margita Kršáková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy