Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V kauze Očistec sudca rozhodol, že sa nič nemení. Všetci obvinení ostávajú vo väzbe
Zdielať na

V kauze Očistec sudca rozhodol, že sa nič nemení. Všetci obvinení ostávajú vo väzbe

BRATISLAVA / Bývalá policajná špička dnes bola na súde. Špecializovaný trestný súd riešil väzbu v prípade piatich bývalých policajných funkcionárov. Do Banskej Bystrice skoro ráno eskortovali ex prezidenta policajného zboru Tibora Gašpara, Róberta Krajmera, Petra Hraška, Mariána Zetochu a Milana Mihálika. Všetci skončili vo väzbe po obvineniach v kauze Očistec.

Muži, ktorí mali pod palcom elitné policajné oddelenia, vošli do budovy súdu s putami na rukách. Bývalí policajní funkcionári, vrátane exšéfa policajného zboru Tibora Gašpara predstúpili pred sudcu pre prípravné konanie.

Do Banskej Bystrice ich priviezli skoro ráno a 5 mužov obvinených v kauze Očistec postupne po jednom vypočuli. Sudca rozhodoval o právnej otázke, či je ich väzba posudzovaná podľa starého zákona alebo podľa novely, ktorá skracuje dĺžku trvania väzby. "Sudca rozhodol, že väzba sa bude posudzovať podľa pôvodných ustanovení trestného poriadku," informoval prokurátor ÚŠP, Michal Šúrek. Nateraz sa tak nič nemení a zostávajú vo väzbe do začiatku novembra.

Sudca okrem toho v prípade Róberta Krajmera rozhodoval o jeho žiadosti o prepustenie z väzby, ktorej nevyhovel. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, o prípadných sťažnostiach bude rozhodovať najvyšší súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy