Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vybrali sa zbierať huby a zablúdili. Výlet dvoch žien skončil až v noci zásahom horských záchranárov
Zdielať na

Vybrali sa zbierať huby a zablúdili. Výlet dvoch žien skončil až v noci zásahom horských záchranárov

SLOVENSKÝ RAJ / Hubárska sezóna naberá na obrátkach. No s pohybom v lesoch mimo turistických trás sa spájajú aj značné riziká. Jedným z nich je zablúdenie medzi stromami. Na zlú orientáciu v teréne doplatili aj dve ženy v Slovenskom raji. Vydali sa na zber húb, no po lesoch blúdili dlhé hodiny.

Keď matka s dcérou vyrážali na huby do Slovenského raja, pravdepodobne nerátali, že tam strávia niekoľko hodín. Ich výlet nakoniec skončil zásahom horských záchranárov. Záchranári vyrážali do terénu po zotmení.

Ženy nemali pri sebe ani baterku

Tma v lese ich prekvapila. "V neskorých nočných hodinách priala horská záchranná služba v Slovenskom raji žiadosť o pomoc pre dve ženy. Ktoré sa ešte v dopoludňajších hodinách vybrali na huby. Avšak pre nich v neznámom lesnom teréne zablúdili, stratili sa. A až za tmy sa dostali na Kláštorisko," hovorí záchranár HZS Slovenský raj Jozef Richnavský. 

Profesionáli hovoria o šťastí, že sa hubárkam nič nestalo

Záchranári ich našli. Neboli zranené, iba vyčerpané a vystrašené. Terén z Podleska na Kláštorisko, mimo turistických trás, je náročný a zradný. Záchranári upozorňujú všetkých, ani pri hubačkách nepreceňujte svoje sily a nepodceňujte neznámy lesný terén.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy