Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tatranskí podnikatelia povedali premiérovi priamo do očí: My nechceme dotácie, my si chceme zarobiť
Zdielať na

Tatranskí podnikatelia povedali premiérovi priamo do očí: My nechceme dotácie, my si chceme zarobiť

VYSOKÉ TATRY / Cestovný ruch sa nevie spamätať z problémov, ktoré spôsobila pandémia. Hoteliéri sa dokonca obávajú, že bude ešte horšie. Chcú, aby im pomohla vláda. Dúfajú, že prvým krokom je dnešná návšteva premiéra vo Vysokých Tatrách.

Tatranskí podnikatelia povedali premiérovi priamo do očí čo ich trápi, jednoducho povedané, nechcú mať už nikdy viac prázdne prevádzky. Ak sa tak pre ďalšiu vlnu pandémie stane, mnohí už nebudú mať chuť a ani financie pokračovať ďalej. "Ak nás znova zavrú už to bude zle. Tak to už asi nedáme. Už teraz je to na hrane," uviedol majiteľ reštaurácie v Starom Smokovci Vladimír Mikolaj.

​Ak bude na jeseň epidemická situácia zložitá , majú jasnú predstavu ako to prežiť a povedali to aj premiérovi, ktorý si dnes spolu s nimi sadol za jeden stôl. "Snažíme sa ho požiadať o to, keď to bude celé čierne, aby aspoň zaočkovaní ľudia mohli chodiť. To percento je strašne malé, ale je nejaké. Vieme žiť zo zaočkovaných ľudí," dodal Mikolaj.

"Máme ten automat nastavený tak, aby vedeli prevádzky fungovať, ak sa rozhodnú dať priestor zaočkovaným, prípadne si držať svoje tržby," vyslásil v Tatrách premiér Eduard Heger.


Podnikateľov oblieva pot pri pomyslení, že tat tatranská jeseň bude síce v okolitej prírode nádherne pestrofarebná, ale na covid automate ju pokazí čierna farba. "Verím tomu, že to dotiahneme do úspešného konca, čo môže znieť rozprávkovo, ale myslím tým, že ideme investovať do rozvoja cestovného ruchu. Preto toto stretnutie bolo," dodal Heger.


"My nechceme dotácie, my si chceme zarobiť a my si vieme zarobiť a prevádzkovať cestovný ruch a podnikať v ňom, len nám to vláda musí umožniť," povedal prevádzkový riaditeľ prevádzky Peter Gurčík.


Premiér im počas jednej hodiny rokovania nesľubil nič konkrétne, povedal, že je to havne na jednotlivých ministerstvách. Dodal, že v prvom rade závisí hlavne od nás, ako to všetko dopadne. "Sú krajiny, ktoré majú podstatne vyššiu zaočkovanosť, a tým pádom sú v úplne inej pozícií a majú úplne iné benefity, ktoré si žiaľ, nemôžeme dovoliť," uzavrel premiér.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy