Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Bývalý hasič skolaboval pri bazéne, plavčíci sa nevzdali a zachránili mu život
Zdielať na

Bývalý hasič skolaboval pri bazéne, plavčíci sa nevzdali a zachránili mu život

POPRAD / Roky zachraňoval životy iných a teraz zachránili ten jeho. Bývalý profesionálny hasič Peter Zlatnický skolaboval v popradskom aquaparku a vďaka neúnavnej snahe učiteľky, plavčíkov a posádok sanitiek, prežil.

Bývalý záchranár Peter Zlatnický relaxoval v aquaparku, vyšiel z vody a následne skolaboval na chodbe. Ľudia začali kričať, na to dobehol plavčík. Dali ho do stabilizovanej polohy, lenže o chvíľu prestal dýchať. Pomôcť prišla učiteľka a zároveň školená záchranárka Lucia Prónerová, ktorá sa pustila spolu s plavčíkom Radkom Vojtilom do resuscitácie. K záchrane sa pridali aj ďalší plavčíci. "Bol to najrýchlejší beh môjho života," hovorí jeden z plavčíkov. 

Pán Peter sa po resuscitácii nadýchol, záchranári ho dali do stabilizovanej polohy. O pár sekúnd opäť prestal dýchať a jeho srdce sa zastavilo. "Zo stabilizovanej polohy sme museli pána opäť pretočiť a pokračovať ďalej," hovorí učiteľka Lucia. Medzitým už na miesto dorazili posádky sanitiek. Spoločnými silami sa podarilo zachrániť život pána Petra. 

Zachránený Peter ďakuje za svoj život učiteľke, plavčíkom a záchranárom. Bol dlhoročným profesionálnym hasičom, ktorý zachránil veľa ľudí, aj na dôchodku mnohým ľudom pomáhal. "To je asi dar za moju celoživotnú prácu," hovorí Peter. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy