Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hlavné pojednávanie s Dušanom Kováčikom: Svedok Jaromír Čižnár o braní úplatkov nič nevie
Zdielať na

Hlavné pojednávanie s Dušanom Kováčikom: Svedok Jaromír Čižnár o braní úplatkov nič nevie

PEZINOK / Na Špecializovanom trestnom súde dnes pokračuje hlavné pojednávanie s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom. Obžaloba tvrdí, že okrem brania úplatkov vynášal informácie a zneužil právomoci verejného činiteľa. Na súde okrem Kováčika vypovedal aj niekdajší mafiánsky boss Ľubomír Kudlička

Hlavné pojednávanie s Dušanom Kováčikom pokračuje aj dnes na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. Na súd priviezli obvineného Dušana Kováčika kukláči. Vypovedať by mal dnes aj bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár. "Myslíte, že by som to povedal teraz, keby ho vtedy mám?" reagoval Čižnár na otázku novinára, či mal niekedy podozrenie, že by Dušan Kováčik zneužíval právomoci verejného činiteľa. "Nie je to príjemné, Vám by to bolo?" odpovedal Čižnár na otázku redaktora TV JOJ ako z ľudského pohľadu vníma to, že bude vypovedať ako svedok voči svojmu námestníkovi.  

Jaromír Čižnár po výpovedi: Ja neviem, či zobral Dušan Kováčik úplatok

Bývalá generálny prokurátor vypovedal na súde. Podľa jeho slov o braní úplatkov nevedel. "Ku mne keby s tým niekto príde, tak vedel, že by rovno aj odišiel," reagoval na otázku, či nedostal ponuku na úplatky. 

Vypovedal aj Ľubomír Kudlička, niekdajší mafiánsky boss

Na Špecializovaný trestný súd priviezli v piaty deň pojednávania aj Ľubomíra Kudličku, mafiánskeho bossa skupiny takáčovcov. Kudlička je odsúdený na 25 rokov za objednávku vraždy istého podnikateľa. Vypovedal a svedčil aj v prípade obvinenia Dušana Kováčika. Či jeho svedectvo bude v prospech obvineného nie je jasné. "Bývalého špeciálneho prokurátora Kováčika vôbec nepoznám. Tie informácie, ktoré som sa dozvedel z médií, že máme spolu veľmi blízky vzťah alebo, žeby som s ním dokonca chodil na dovolenky. To sa absolútne nezakladá na pravde," povedal na súde Kudlička. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy