Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Silné búrky spôsobili na strednom Slovensku energetickú kalamitu
Zdielať na

Silné búrky spôsobili na strednom Slovensku energetickú kalamitu

ŽILINA / Búrky a silný vietor spôsobili energetickú kalamitu na strednom Slovensku. Ako informoval Miroslav Gejdoš zo spoločnosti Stredoslovenská distribučná (SSD), po dobu dlhšiu ako tri minúty pocítilo výpadok elektriny viac ako 30-tisíc domácností. Aktuálne je bez elektrickej energie ešte 9-tisíc odberných miest.

Najviac práce majú elektrikári v okolí Poltára a na Liptove. „Výpadky elektriny stále evidujeme v mestách Tisovec a Poltár a tiež v Kokave nad Rimavicou, Lukovištiach a ďalších obciach. Dovedna je tu bez prúdu aktuálne 6-tisíc odberateľov," priblížil situáciu Gejdoš.

Na Liptove je kalamitná situácia v obciach Liptovská Osada, Východná, Kráľova Lehota a Liptovská Sielnica, kde sa výpadok elektrickej energie dotkol dvoch tisícok odberných miest. Ďalšia tisícka odberateľov čaká na obnovu dodávky elektrickej energie na Považí, predovšetkým v obciach Lazy pod Makytou, Horná Mariková a Podvažie.

Poruchy na vedeniach spôsobili predovšetkým popadané stromy, na mnohých miestach už prebiehajú opravy vedení. „Stále je dosť takých oblastí, kde treba poškodené miesta ešte len vyhľadať. Ak bude v priebehu dňa priať počasie, situácia by sa mala rýchlo zlepšovať a postupne bude bez elektrickej energie čoraz menej domácností," dodal Gejdoš.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy