Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vražda kuchynským nožom: Svoju partnerku zavraždil opitý Jozef
Zdielať na

Vražda kuchynským nožom: Svoju partnerku zavraždil opitý Jozef

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Policajti potvrdili, že Jozef svoju partnerku Lenku zavraždil. Ženu našli na chodbe susedia, ktorí zavolali záchranárov.

Lenka a Ján bývali spolu niekoľko rokov. Záchranári našli skrvavené telo ženy na chodbe v spoločných priestoroch.

Keď dorazila posádka a začala ženu oživovať, opitý Ján na záchranárov zaútočil. K domu sa teda ponáhľali aj markušovskí policajti. Ešte netušili, že sa to zmení na vyšetrovanie vraždy. "Keď som sedela pri švagrinej na dvore, sme počuli ako ju mlátil. Tvár, krk, hlava nehlava proste to sa nedá," uviedla Lenkina kamarátka. 

Lenkina kamarátka tiež dodala, že svojho partnera nedokázala opustiť kvôli láske k nemu. Aj v osudný podvečer na ňu Jano zaútočil. No namiesto pästí mal nôž. "Podľa doterajšieho vyšetrovania 38-ročný muž za doposiaľ presne neobjasnených okolností kuchynským nožom bodol do oblasti krku svoju 32-ročnú družku a spôsobil jej zranenia, ktorým na mieste podľahla," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mesárošová. 

Podľa susedov Lenka pred útokom zrejme cúvala z bytu, preto bolo jej telo na chodbe v spoločných priestoroch. Na okolnosti prípadu sme sa chceli opýtať aj najbližších susedov páru. No nikto nebol doma. "Krajský vyšetrovateľ po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení dôkaznej situácie obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy 38-ročného muža," povedala Mesárošová. 

"Nebol zlý ale to už tak býva, v alkohole ako...dostal skrat dajaký. Oni pili, každý deň," povedala susedka. Janovi umrel otec pár dní pred vraždou. Podľa susedov bolo jeho správanie nepochopiteľné. 

"Boli nahlas pesničky a to ako oslavoval, že jeho otec zomrel. Ani na pohreb nebol otcovi. No a toto sa stalo," uviedla susedka. "Za tento čin, spáchaný na chránenej osobe, obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie," dodala Mesárošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy