Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragická nehoda neďaleko Pohraníc: 86-ročný senior zrážku neprežil
Zdielať na

Tragická nehoda neďaleko Pohraníc: 86-ročný senior zrážku neprežil

POHRANICE / Jazda bez bezpečnostného pásu a nedanie prednosti stáli život 86 ročného dôchodcu. Nehoda, pri ktorej zomrel, sa stala dopoludnia na zlatomoraveckej ceste pri Pohraniciach. Vodič sa zrazil s autom, v ktorom sedela 27-ročná vodička.



Nehoda sa stala na križovatke pri Pohraniciach, vodič vychádzal na hlavnú cestu. V tej chvíli po hlavnej ceste prechádzala 27-ročná vodička, ktorá išla z neďalekého Jelenca. Pán Vladimír si však auto nevšimol a vbehol do jeho jazdnej dráhy. Vozidla do seba vrazili. "Vodič vozila Panda nedal prednosť v jazde vodičke vozidla Audi," uviedol súdny znalec z odboru dopravy Jozef Veverka.


Obe vozidlá po náraze skončili v priekope. K miestu zrážky už zakrátko smerovali záchranárske zložky. Vodič z auta dostali hasiči a záchranári bojovali o jeho život. Oživiť sa im ho nepodarilo. "Hasiči vytiahli osobu z auta a začali ju oživovať," informovala hovorkyňa nitranskych hasičov Andrea Červočová.


Okrem toho, že dôchodca nedal prednosť v jazde nemal zapnutý bezpečnostný pás. Podľa predbežných zistení polície práve to ho zrejme stálo život. Znalec z odboru dopravy hovoril o tom, že zrážku mohla spôsobiť nepozornosť. "V tomto úseku cesty, ktorý je prehľadný vodič Fiat Panda mohol vidieť vozidlo audi na hlavnej ceste," dodal znalec Veverka.

"Vodič Pandy podľa zistených informácií nebol vo vozidle pripútaný bezpečnostným pásom," povedala policajná hovorkyňa Viktória Borloková.


Vodička, druhého auta ani spolujazdec sa nezranili. Okolnosti nehody polícia vyšetruje.  "Jeho konanie či sa podpísala teplota alebo vek ťažko povedať," uzavrel súdny znalec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy