Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
NAKA zasahovala v budove Finančnej správy. Podozrenia padajú na IT projekt
Zdielať na

NAKA zasahovala v budove Finančnej správy. Podozrenia padajú na IT projekt

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra zasahovala v budove Finančnej správy. V poobedňajších hodinách Finančná správa spresnila, že akcia s názvom "Vata" sa týkala IT projektu.

Celý zásah Národnej kriminálnej agentúry sa konal na podnet finančnej správy. Ako uviedol riaditeľ správy Jiří Žežulka, v správe vznikol špeciálny interný tím Sekcie inšpekcie a vnútornej kontroly.  "Vyhodnocovalo jednotlivé projekty, pri ktorých vzniklo dôvodné podozrenie na nezákonný postup. Výsledkom je podanie trestného oznámenia na Úrad špeciálnej prokuratúry v marci tohto roka," priblížil v tlačovej správe. 

Samotný IT projekt bol realizovaný v utajenom režime, čo sa vo Finančnej správe doposiaľ dialo pravidelne. Táto zákazka vyšla štát 52 miliónov eur. "Interný tím Sekcie inšpekcie a vnútornej kontroly na finančnej správe intenzívne pracoval na preverení podozrenia z manipulácie tejto zákazky niekoľko mesiacov. Aktuálne je prípad v rukách orgánov činných v trestnom konaní. Finančná správa bude naďalej súčinná pri vyšetrovaní prípadu," skonštatovala Finančná správa.

"Tá zmluva bola uzatvorená tesne pred voľbami v rámci minulého roku," vysvetlil prezident Finančnej správy Slovenskej republiky Jiří Žežulka.

Doposiaľ nebolo počas akcie vznesené obvinenie žiadnej osobe.

Správu budeme aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy