Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Kinokabaret: Spravím sa pri tebe príliš rýchlo!
Zdielať na

Kinokabaret: Spravím sa pri tebe príliš rýchlo!

... hovorí hrdina filmu Jack, natočeného na kinokabarete vo Viedni.

Mnohí z vás už vedia, čo kinokabaret znamená. Ide o filmový workshop, ktorý v dňoch 27. - 30. augusta na Slovensku a v Bratislave prvýkrát organizuje hnutie pre nezávislých filmárov Kino S. Zúčastniť sa ho môže každý, kto sa zaujíma o filmové umenie a tvorbu, a má zažiť celý proces vzniku filmového diela na vlastnej koži. Pritom vítané sú všetky filmové profesie - môžete byť hercom, scenáristom, kameramanom, režisérom, strihačom, hudobníkom - a spolupracovať s kolegami nielen z domova, ale i zo zahraničia.

joj.sk/Finnish People Helping Zombies

Ide o 60 hodín plných sebarealizácie, kreativity a... nedostatku spánku. Pretože len 60 hodín vám bude musieť stačiť na skompletizovanie vášho krátkeho filmu. Ten bude 30. augusta premietnutý na screeningu spolu s filmami vašich kolegov z kabaretu. Pravidelné premietanie, tzv. Screening je tiež príležitosť pre tých, ktorí tvoria v súkromí svojich domovov alebo popri škole, práci či ako hobby. Nedovoľte, aby sa produkty vašej práce stali šuflíkovou záležitosťou a nebojte sa ich prezentovať! Screening ponúka filmárom každý 30. deň v mesiaci voľné plátno a publikum.

joj.sk/Život, cesta

Kinokabaret prebieha po celom svete už od roku 1999. Tento workshop je súčasťou medzinárodnej siete hnutia KINO, združujúcom nezávislých filmárov, a podnecuje k produkcii krátkych filmov bez vysokého rozpočtu (alebo celkom bez rozpočtu). Jeho motto v tejto súvislosti znie: "Do well with nothing, do better with little, but do it right now!"

Screening nie je jediným miestom, kde budete môcť filmy vzniknuté na kabarete vzhliadnuť. Hlavným mediálnym partnerom tejto akcie sa stalo HUSTE.TV, kde budú všetky krátke filmy z workshopu uverejnené! Tu už čoskoro nájdete trailer na celú akciu a trailer na verejné premietanie výsledných filmov na screeningu.

Samuel Hilton

Na tohtoročnom prvom slovenskom kabarete privítame aj režiséra a kameramana z Francúzska, ktorý má pre slovenských filmárov lákavú ponuku. Thomas Lesourd, ktorý je spoluorganizátorom prestížneho kabaretu v pobrežnom mestečku Trouville, doručí našim filmovým nadšencom exkluzívnu pozvánku pre jedného vybraného herca alebo režiséra na tento svetoznámy kinokabaret, ktorý funguje v rámci festivalu Off-courts. Držiteľ pozvánky bude mať uhradený celý pobyt zadarmo (zaplatí si len cestu tam a späť).

Viac informácií o kabarete nájdete tu a tu, ako aj na stránke www.kinos.sk.

Samuel Hilton

A teraz sa aj vy presvedčte o talente účastníkov kabaretov u našich susedov. Joj.sk pre vás vybrala tri z množstva filmov, ktoré tu každoročne vznikajú: Film, ktorý mi zachránil život od Karima Ait-gacema, The girlfriend problem od Samuela Hiltona a Gizma, Finnish People Helping Zombies od Thomasa Lesourda (hrajú: Hannaleena Hauru a Miriam Bauerstatter).

Štvrtý film je krátky film Život cesta organizátorky slovenského kabaretu Evy Gyulaiovej z jej nedávnych študentských čias, ktorým si získala viedenské publikum, čím sa jej film posunul do vysielania lokálnej rakúskej televízie Okto:

(Preklad: joj.sk)