Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zimné radovánky v júni: Deti v Jasnej si užili poslednú sánkovačku na pravom snehu
Zdielať na

Zimné radovánky v júni: Deti v Jasnej si užili poslednú sánkovačku na pravom snehu

JASNÁ/NÍZKE TATRY / Vedeli by ste si predstaviť v júni na Deň detí zimné radovánky? Znie to neuveriteľne, ale deti v Jasnej sa sánkovali na snehu, aj keď je už takmer začiatok kalendárneho leta. Z Liptova totiž odchádza zima len veľmi pomaly. Vďaka tomu, mali zaujímavý Deň detí aj v doline pod štítmi Západných Tatier. Divoká voda Belej preverila odvahu aj kondičku.

​Aj keď je jún, v Jasnej to nevyzeralo ako v lete na saniach. Ešte koncom marca pri Koliesku v Jasnej ukončila svoj víťazný slalom Petra Vlhová. A v sobotu 6. júna práve v cieli pretekov sa deti sánkovali. "Podarilo sa nám uchovať hviezdny sneh. Deti o túto trakciu záujem majú a verím, že ho využijú aj počas nasledujúcich dní," vyjadril sa Michal Gejdoš, manažér pre marketing a obchod Jasná. Sneh nahrnuli ratrákmi. Sánkovať sa môže, kým sa sneh neroztopí.

Belá je najdravejšia rieka Slovenska a splavná je len dva mesiace. A kedže zima tento rok odišla neskoro - splavná je aj v júni. "Je to horská rieka, pokým sa topí sneh na horách, dá sa splavovať," povedal Martin Šimičák, inštruktor raftingu na Belej. Rešpekt pred horskou riekou mali najmä rodičia. "Belá je výnimočná, že je jediná rieka, na ktorej sa raftuje, ostatné rieky sú iba splavy," ozrejmil Šimičák. "Najdravejšia je kvôli tomu, že sú tu aj zákruty a sú aj prudšie zákruty," doplnil Marek Nikita, inštruktor raftingu na Belej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy