Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bývalý minister školstva Draxler vysypal pred úrad vlády vlečku hnoja, incident vyšetruje polícia
Zdielať na

Bývalý minister školstva Draxler vysypal pred úrad vlády vlečku hnoja, incident vyšetruje polícia

Archívne video

BRATISLAVA / Polícia rieši dva kubíky hnoja pred úradom vlády. Páchateľovi hrozí pokuta 100 eur. K vysypanej vlečke hnoja sa na facebooku priznal bývalý minister školstva za Ficovej vlády Juraj Draxler. Počas jeho protestnej akcie sa pred ministerstvami objavili reťaze a nad Dunajom viala postava šaša z balónov s tvárou Igora Matoviča.

Bývalý minister školstva za Smer-SD Juraj Draxler na svojom facebooku zverejnil fotografie, na ktorých je kopa hnoja pred Úradom vlády či postavička šaša z balónov s tvárou Igora Matoviča, ktorá viala nad Dunajom. Rovnako on spolu s ďalšími osobami, ktoré nemenoval, dali pred všetky ministerstvá železné reťaze. "Noc plná protivládnych aktivít. Symbolicky sme zablokovali ministerstvá, obmotali sme ich reťazami! Nad Dunaj sme vypustili klauna Matoviča, väčšieho ako minule. Matovičovi sme na bránu vysypali vlečku hnoja. On ho na nás kydá každý deň, teraz sme mu to vrátili," napísal Draxler. 

O niečo neskôr zvolil zmierlivejší tón a na svojom profile začal hovoriť o nevyvolávaní konfliktov napríklad s políciou. "Budem rád, ak sa v budúcnosti ako spoločnosť začneme správať slušnejšie, počas svojej kariéry vo verejných službách som sa aj vlastným príkladom snažil ukazovať, že komunikovať treba slušne a s rešpektom aj voči oponentom (tí to, bohužiaľ, ani vtedy nerešpektovali). Takisto trvám na tom, aby ľudia protestovali s rozumom (napríklad, aby sa teraz neprispievalo k šíreniu nákazy) a nevyvolávali zbytočné konflikty, napríklad s políciou. Ale inak, inak dnes už naozaj nemáme na výber. Premiérovi a vláde treba posielať jasné odkazy: aj vysypaním kopy hnoja pred Úrad vlády," uviedol exminister Draxler. Zároveň podotkol, že politické spory je potrebné riešiť najmä kultivovane a s diskusiou. 

No polícia však má na vec iný pohľad a po prijatí oznámenia z Úradu na ochranu ústavných činiteľov začali konať. Konkrétne za vysypané 2 kubíky hnoja pred úradom vlády. "Znečistenie verejného priestranstva objasňujú policajti prvého bratislavského okresu ako priestupok proti verejnému poriadku. Za toto nezodpovedné konanie je možné uložiť pokutu vo výške 100 eur," konštatuje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy