Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prestrelka Matoviča s bývalým poradcom Kisku: Vulgarizmy, zverejnené telefónne číslo a trestné oznámenie
Zdielať na

Prestrelka Matoviča s bývalým poradcom Kisku: Vulgarizmy, zverejnené telefónne číslo a trestné oznámenie

Archívne video

BRATISLAVA / Vakcína Sputnik V rozvírila natoľko vášne, že prerástla až do osobnej roviny. Po verejnej kritike šéfky Európskej liekovej agentúry sa ozvala riaditeľka ŠÚKL Zuzana Baťová, ktorá sa ospravedľnila za slová premiéra. To však malo svoju dohru.

Štátny ústavu pre kontrolu liečiv na čele s Baťovou zverejnil stanovisko v ktorom sa ospravedľňuje agentúre EMA. "Štátny ústav sa chce verejne ospravedlniť dr. Christe Wirthumer-Hoche, predsedníčke dozornej rady Európskej liekovej agentúry, ktorá je zároveň aj riaditeľkou rakúskej liekovej agentúry, za vyjadrenia premiéra Slovenskej republiky Igora Matoviča," napísal ŠÚKL na svojom profile na facebooku.

Práve táto reakcia bola spúšťačom pre verejné útoky zo strany premiéra Igora Matoviča. Vo svojom statuse zverejnil screenshoty komunikácie medzi manželom Baťovej a štátnou tajomníčkou ministerstva zdravotníctva Janou Ježovou.  Matovič pritom použil rovnaký spôsob komunikácie ako ŠÚKL. "Chcem sa týmto verejne ospravedlniť štátnej tajomníčke Ministerstva zdravotníctva Jane Ježíkovej za mimoriadne primitívne slová manžela riaditeľky Štátneho ústavu pre kontrolu liečív (ŠÚKL) Zuzany Baťovej. Verím, že jej blízky rodinný vzťah sa ŽIADNYM spôsobom neprejaví na postoji ŠÚKL k vakcíne Sputnik V."

Chcem sa týmto verejne ospravedlniť štátnej tajomníčke Ministerstva zdravotníctva Jane Ježíkovej za mimoriadne...

Uverejnil používateľ Igor Matovic Utorok 9. marca 2021

Spustil sa konflikt

"Tak keby ste chceli vedieť, ako sa v roku 2021 pripravujú biologické látky, ktoré majú ľuďom hromadne pichať do tela. V kartónovej krabici v batožinovom priestore vojenského lietadla,"  okomentoval  príchod ruskej vakcíny vo zverejnenom príspevku bývalý poradca Andreja Kisku, Radoslav Baťo.

Na tento príspevok v komentároch zareagovala tajomníčka rezortu zdravotníctva Ježíková, ktorá Baťove konšpirácie dementuje. "Rado, rešpektujem a viem pochopiť úplne každý názor. Beriem aj to, že každý má inú schopnosť preveriť si čo napíše. Preto u niekoho uznávam vysokú školu života, u niekoho očakávam, že vie použiť aspoň gugl.,"  pomerne ostro skritizovala Ježíková, ktorá zároveň dodala, že vakcíny sú prevážané pri -20 stupňoch Celzia a samotné dodávky sú kontrolované dataloggermi. Na to jej Baťo odpovedal, že obdivuje drzosť zapojenia sa do diskusie samotnej Ježovej. "Obdivujem tvoji drzosť vôbec zapojiť sa do diskusie po tom, čo tam predvádzate. Takže zalez odkiaľ si vyšla,"  vyjadruje nelichotivé slová Baťo.

Potom prišla SMS

Po zverejnení komunikácie sa samotnému premiérovi v SMS komunikácii ozval Baťo. "Moju manželku si do huby neber, ty zbabelé psychopatické hono. Rado Baťo," stojí v zverejnenej správe. Matovič samozrejme komunikáciu zverejnil a doplnil komentárom: "Píše mi manžel šéfky ŠUKL Zuzany Baťovej, zrejme ako reakcia k predošlému statusu. Mimoriadne vysoká úroveň komunikácie."

V reakcií na vyostrenú situáciu potom krátko pred jedenástou hodinou večer bývalý poradca prezidenta Kisku zverejnil na svojom profile telefónne číslo na predsedu vlády Igora Matoviča. Neskôr však číslo zmizlo. "Ta bola to sranda, ale už mi to FB zmazal," okomentoval Baťo.

Ta bola to sranda, ale už mi to FB zmazal?‍♂️

Uverejnil používateľ Rado Baťo Utorok 9. marca 2021

Dohra s trestným oznámením

Bývalý poradca Andreja Kisku sa nakoniec rozhodol podať trestné oznámenie. V ňom opisuje status Igora Matoviča  a obviňuje ho zo zverejnenie komunikácie.  "Práve som na Okresnú prokuratúru Bratislava III podal trestné oznámenie na ZPH pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy podľa § 377 Trestného zákona," uviedol na svojom profile.

Práve som na Okresnú prokuratúru Bratislava III podal trestné oznámenie na ZPH pre podozrenie zo spáchania trestného...

Uverejnil používateľ Rado Baťo Streda 10. marca 2021

Súvisiace články

Najčítanejšie správy