Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Poslanci rozhodnú o predĺžení núdzového stavu až v piatok
Zdielať na

Poslanci rozhodnú o predĺžení núdzového stavu až v piatok

BRATISLAVA / Poslanci Národnej rady SR rozhodnú o prípadnom predĺžení núdzového stavu v piatok 26. februára o 11-tej hodine. Rozhodlo o tom poslanecké grémium. Do rozpravy sa ústne prihlásilo 15 členov zákonodarného orgánu, ktorí v pléne k predmetnému bodu vystúpia ešte vo štvrtok.

Národná rada SR vo štvrtok pokračovala v programe 24. schôdze. Zákonodarcovia mali rozhodnúť o predĺžení núdzového stavu. V stredu 24. februára nestihli v rozprave vystúpiť všetci prihlásení poslanci. Vláda na rokovaní začiatkom februára rozhodla o tom, že núdzový stav sa od pondelka 8. februára predĺži o ďalších 40 dní.

Kabinetu však podľa nedávno schválenej legislatívy tento krok musia ešte potvrdiť členovia zákonodarného zboru, a to do 20 dní od jeho predĺženia. Ministri na svojom rokovaní vo štvrtok 18. februára schválili návrh vlády SR na vyslovenie súhlasu NR SR s opakovaným predĺžením núdzového stavu.

Schôdza bola vo štvrtok 25. februára prerušená do 16-tej hodiny, politici sa totiž zúčastnili pohrebu poslanca Národnej rady SR za stranu Smer - SD Ľubomíra Petráka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy