Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Exsudkyňa Urbancová chce na slobodu. Sudca Lindtner z Kočnerovej Threemy ostáva za mrežami
Zdielať na

Exsudkyňa Urbancová chce na slobodu. Sudca Lindtner z Kočnerovej Threemy ostáva za mrežami

Archívna reportáž

Urbancová prišla vypovedať na NAKA.

BRATISLAVA / Jarmila Urbancová, obvinená bývalá podpredsedníčka NS SR žiada opäť o prepustenie z väzby na slobodu. V tomto okamihu NAKA vypočúva poškodeného v kauze Technopol Servis. Pavel Pávek nazval pred novinármi Mariana Kočnera vagabundom. Práve Kočner ovládol Pávekovu spoločnosť cez svojich ľudí. Jarmila Urbancová sa mala prihovárať cez sudcu Sklenku, aby vplýval na súdne rozhodnutia, ktorými by Kočnerovi zabránil vytunelovať spoločnosť Technopol Servis cez manipulované obchodné transakcie v obchodnom registri.

Sklenka v prípade Búrka vypovedá proti bratislavským sudcom a na základe jeho svedectva NAKA vedie rozsiahle trestné stíhanie pre korupciu sudcov aj bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej. V Búrke je stíhaný aj samotný Marian Kočner. Bývalá podpredsedníčka NS SR Jarmila Urbancová sa vo výkone väzby nachádza od októbra minulého roka pre prípad mediálne známy ako Víchrica.

Lindtner na slobodu nepôjde

Bývalý predseda Okresného súdu Bratislava III David Lindtner ostáva vo väzbe. Ako informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová, súd na štvrtkovom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvineného podanú proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu zo začiatku februára, ktorým bola jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu zamietnutá. „Senát NS SR dospel k záveru, že dôvody väzby, tak, ako boli konštatované v ostatnom uznesení Najvyššieho súdu SR z 12. novembra 2020, zostávajú nezmenené,“ uviedla Važanová.

Akcia Víchrica

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry v rámci akcie Víchrica zadržali na jeseň minulého roku právnika Zoroslava Kollára, bývalú podpredsedníčku NS SR Jarmilu Urbancovú, bývalého šéfa Okresného súdu Bratislava III Davida Lindtnera a tiež sudcu Najvyššieho súdu Jozefa Kolcúna. Pre podozrenia z korupcie v justícii sú menovaní okrem Kolcúna vo väzbe. Ten je stíhaný na slobode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy